tisdag 18 juni 2013

Jag har min hund på dagis

Jag har fått frågan om vad Tyson gillar att vara på hunddagis och jag kan säga att han GILLAR det skarpt. När vi ska åka på morgonen säger jag: "Ska vi åka till dagis?" och han far ut till bilen. När vi kliver ut där går svansen för fullt. Han gillar speciellt den ena "fröken" men han trivs bra med alla.

Hunddagiset jag har honom på heter Slaka djurhem och drivs av Linköpings djurrättsförening och är från början ett hem för upphittade katter. Så här finns ett katthus där de får in katter hela tiden och placerar ut efter noggrann undersökning av nya ägarna. De har även två boxar till polisen som de har till omhändertagna hundar. De är, tack och lov, inte så välbebodda, men de finns där om behov skulle finnas. Man kan också ha sin hund eller katt (eller marsvin/kanin/fågel) inackorderad här om man ska åka på semester.

Slaka djurhem känns rejält och jag har fullt förtroende för dem. Jag var runt och tittade på flera ställen innan jag bestämde mig för detta. Jag stod även i kö i 1,5 år innan jag fick en plats. Dom har nämligen bara 3 dagisplatser, så det kryllar inte av hundar. Det skapar en lugn miljö, vilket jag gillar.

Normalt är det två 30-minuters promenader per dag och om vädret tillåter så får de vara ute i en stor lekhage och kasta boll med någon av personalen. Tyson är dock så himla snäll och lydig att han inte går någonstans, så han får ofta vara med ute lös när de är ute och styr med något. Han får även vara med ibland när de har sin fikarast. Han har det lite lyxigt där faktiskt. Men han trivs i sin box också och ibland går han dit självmant och vill inte hänga med ut. Det känns skönt tycker jag.

Jag hade tidigare en dagmatte till honom men om hon blev sjuk var jag tvungen att ta ledigt från jobbet. Det här känns bättre och mer tryggt. De har sin vikariepool om någon skulle vara sjuk. Annars är personalen stabil med 4 tjejer och en vaktmästare som är där dagligen.

Men nu är det bara 2 dagar kvar innan Tyson ska på 5 veckors semester.
Det ska bli skönt! Kvällen har vi tillbringat på sjön. Underbart! Hoppas det blir mycket av den varan på semestern. 

Kram Helén

5 kommentarer:

 1. Aha! Det låter ju fantastiskt för Tyson!
  Vad bra att du skrev om det!

  Tror det är något sånt min Rolle skulle trivas på.
  Ett mindre där det inte blir så hög ljudnivå och där det inte är så stressat.
  Var och kollade på ett där det var tolv andra hundar...Den här grabben är så ljudkänslig och dessutom en mästare på att kopiera stressade beteenden från andra hundar så det hade aldrig funkat. Inte än i alla fall=))

  Tack för att du tog dig tid att skriva.
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vilken sötnos :) Och vilka härliga dagar vovsingen verkar ha! Rena lyxtillvaron!!

  Kraaaaaam aka

  SvaraRadera
 3. Min brors hund Alice går också på dagis och hon stormtrivs också!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken söt vovve du har! Låter som ett riktigt kanonbra dagis!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 5. Söt vovve! Tänk vad bra att det finns hundagis!
  Kram Helen

  SvaraRadera