söndag 30 juni 2013

Framme i Klövsjö och vandring

Igår landade vi äntligen i Klövsjö efter något som kändes som en hel dags resande i ösregn. Så var det ju inte egentligen för resan hit från Borlänge tog ca 5 timmar och då hade vi två stopp, fika och lunch. Och regnade gjorde det ju inte heller hela tiden men skurarna avlöste varandra. Jag satt bakom ratten igår och resan började med att jag var rätt irriterad på alla jänkare. Det visade sig att det var en motorträff i Rättvik så från Borlänge till Rättvik gick det mellan 50-60 km i timmen på 90-väg. Men många fina bilar såg vi.

När vi kom fram till stugan igår så var klockan 16.15. Vi hade lite mackor och smör men inget annat att äta. Det skulle ju finnas en ICA här. Det vi inte räknat med var att det inte är som i storstan, öppet länge på kvällen. Affären stängde kl 16. Så ingen mat hade vi. Efter lite googlande hittade vi en butik i Svenstavik som var öppen lite längre. Ca 3,5 mil dit så det fick bli en tur till med bilen, till Tysons förtret. Han tyckte vi hade åkt bil alldeles för länge ändå. Vad gjorde man innan Google? Hur fick man då reda på att en affär var öppen i en grann-by? Så igår fick vi lite pasta med kycklingsås och vi handlade på oss lite frukost och annat.

Idag har vi vandrat en slinga på 9 km, Storhånga - Fallmoran. Fin sträcka. Lagom varmt med sol och moln om vartannat. Några små små stänk med regn, men inget som gjorde något. Nu är Tyson trött i de små tassarna och sussar här bredvid mig. Bjuder på lite bilder.

Hjortron på gång


Fallmoran - här tog vi lunchpaus
I morgon blir det nog att åka till Vemdalen och ta en lite kortare sväng där, 4,5 km.
Hoppas detta väder håller i sig, för det är toppen att vandra i.

Ha det fint alla!
Kram Helén

7 kommentarer:

 1. Ser ut som ni har det toppen vännen! :-) Kramar från Laila

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka vyer! Vi bor verkligen i ett fantastiskt land som bjuder på många skiftningar om man väljer att resa en liten bit. Ha en fortsatt trevlig resa och en fin ny vecka!

  Kram från Maria

  SvaraRadera
 3. Ser härligt ut! Och vad skönt att ni fick lite mat igår till slut! :) Fortsätt njut av vacker natur och varandra.
  Kramar från Maggie!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder du bjuder på!
  Ser så mysigt och harmoniskt ut.
  Ha en fortsatt trvlig semester=)
  Kram C

  SvaraRadera
 5. Så himla härligt det ser ut =) Underbart att vandra sådär.
  Kram och ha en toppen dag....

  SvaraRadera
 6. Men åhhhh vilken underbar semestertripp.
  Blir så avis.
  Men när barnen i framtiden är större har vi sagt att vi ska göra något liknande.
  Innan Stella var vi iväg på en jättemysig paddlingssemester en vecka, vi och hunden. Också ett mysigt sätt att koppla av och få vara nära naturen.
  Ha nu en riktigt härlig fortsättning på er underbara resa.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Åh så underbart! Må solen skina på er!

  Kram Anna

  SvaraRadera