onsdag 30 juli 2014

Med nya tag

Lavendeln blommar för fullt och det doftar fantastiskt i trädgården. På eftermiddagen blir den översållad med fjärilar och humlor som samlar på dess nektar. Det är helt magiskt att sitta på altanen och beskåda aktiviteten när man kommer hem från jobbet.

För nu är jag i full gång igen med jobbet. 1,5 vecka har redan passerat och det är förvånansvärt vad snabbt man kommer in i rutinerna igen. Jag är fortfarande lite seg när klockan ringer på morgonen men det blir bättre för varje dag som går.

Annat som jag försöker få till som rutin nu igen är det här med träningen. Jag siktar dessutom på en bättre rutin än den jag hade innan semestern. Lite mera gym och en eller ett par löprundor per vecka ska det bli. Men än så länge har jag bara satt igång med gymmet. Jag tycker det är för varmt att springa när det är 30 grader när jag kommer hem. Varför ska jag plåga mig? Men gymmet 2 ggr förra veckan och denna vecka har jag startat måndag och idag (onsdag) med ett pass. Jag tänkte köra på fredag också. Och om jag kan hålla 2-3 ggr i veckan skulle jag vara supernöjd. Kanske blir lite svårare när verksamheten är i full gång här, men det handlar bara om prioriteringar. 

Sen har jag laddat hem en app som heter 7 MWC som går ut på högintensiv träning i 7 minuter. Det är forskare som satt ihop 12 övningar som kan utföras på 7 minuter men som ger samma effekt som en timmes träning. Haken är att du måste utföra dem så bra/hårt/intensivt du bara kan och vila väldigt lite mellan. Man gör en övning i 30 sek och sedan vilar man i 10 sek och så kör man nästa övning. Så håller man på till alla 12 övningarna är klara = 7 minuter. Det är rejält jobbigt vill jag lova. Jag tar verkligen ut mig till max. Detta har jag till och med fått med maken på några gånger. Han som  verkligen måste övertygas om att träning är bra. Men att svettas på gräsmattan i 7 min har han gått med på då och då. Detta kör jag också när jag är på gymmet, men då kör jag två varv (14 min) och sedan bygger jag på med ytterligare övningar för de muskelgrupper jag inte riktigt tycker att jag får med. Idag lade jag till lite löpning på löpbandet också så jag kan ta mig ut på rundan hemma snart.

Nu ska det bli en rutin med träningen och jag har skaffat konto på en träningsdagbok på nätet för att verkligen kunna hålla koll på min träning och peppas av att få fylla i ytterligare en aktivitet.

Kram Helén

7 kommentarer:

 1. Om man får in en rutin på det hela så känns det mycket lättare, det fixar du. Men ta det lugnt i värmen bara...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Rutiner är bra för att få styr på saker.
  Jag har bestämt mig för nya rutiner i vardagslivet inför hösten.
  För att få bort sånt som jag stör mig på.

  Heja dig med träningen!!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Vad flitig du är. Jag försöker springa några gånger i veckan. Fast håller med att det har varit lite varmt dessa dagar. Den appen blev jag sugen på. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat med träningen i veckan! Så fina lavendelbuskar du har. Jag har lyckats ta död på flera(hur man nu kan göra det) så jag måste plantera fler.
  Kram Stina

  SvaraRadera
 5. Den där 7 min övningen är kanske något för mig! Du får berätta hur det går o vad det ger för resultat.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Vilket bra träningstips! Måste kolla in det...
  Kram,
  Jenny
  Mittlifjennyaberg.blogspot.se

  SvaraRadera
 7. Så vackert med Lavendel, när jag var i Ystad förra gången fick jag smaka på nybakad sockerkacka med lavendel, gudomligt gott!

  Kram
  Helen

  SvaraRadera