fredag 25 juli 2014

En vecka avklarad!

 Så, första veckan efter semestern avklarad.
Det gick ju ganska bra ändå!
En vecka då jag varit ensam på jobbet.
Lite tyst och tråkigt med fika och lunch ensam.
Ja, helt ensam har jag inte varit på luncherna.
Idag ska jag luncha med en god vän och i onsdags var jag hos frissan.
Igår passade jag på att flexa ut redan vid lunch, det finns i stort sett inget att göra på jobbet förutom lite städa och rensa . 
Utan studenter kan man säga att universitetet är dött.
Sen att det är 28 grader på jobbet och ingen luft alls gör ju att man inte är här mer än nödvändigt!
Nästa vecka är jag ensam också, men sen kommer några av gänget tillbaka. 
Igår träffade jag syrran och vi käkade lunch på Belvederen. Ett supermysigt ställe. Men med 30 graders värme utomhus där det dessutom bara fanns bord i solen satt vi inne i en lika varm lokal. Så en snabb lunch innan vi gick ner till Trädgårdsföreningen och satte oss på en filt i skuggan. Det stod nämligen planering av vår road trip till Skåne på schemat.
Vi kollade in alla tips vi fått på mysiga ställen att besöka, bläddrade i "100 balla ställen i Skåne" av Valle Westesson, kollade efter lämpliga campingar och fick fnitteranfall när vi spontant sjöng med i "huvud, axlar, knä och tå, knä och tå" som skrålade från scenen en bit bort. Underhållning för kidsen så här på eftermiddagen, härligt!
Men nu känns det som vi har en ungefärlig plan hur vi ska lägga upp veckan, vem som ska ta med sig vad och så har vi bestämt att det ska bli fint väder så vi kan bada. Att planen är ungefärlig är ett krav, för vi vill ta dagen lite som den kommer, det är viktigt. Det enda som är inbokat och planerat är en överraskning som jag har fixat vid en bestämd dag och klockslag. Men vad kan jag ju inte avslöja här, syrran läser ju bloggen :-). Men jag kommer rapportera sen, jag lovar.

När vi satt där fick vi besök av dessa små godingar. Väldigt nyfikna och närgångna änder. En mamma med sina ungar, eller ska man kalla dem tonåringar för de var ju inte så små längre. De kom så nära att man nästan kunde klappa på dem.
På kvällen, efter att vi fixat lite småfix hemma tog vi bilen bort till Storsjön som ligger ca 5 km hemifrån. En liten bit genom skogen får man gå men sen kommer man fram till sjön där höga klippor reser sig ur vattnet. Det finns ett jättebra ställe att gå i vattnet från, som en trappa av stora stenar som är jämna och rena. Vattnet var så otroligt varmt och lent. Alldeles vindstilla och spegelblankt och vattnet strök sig likt silke kring koppen. Ljuvligt! Vi hade med en kaffekorg och kvällskaffet intogs i solnedgången. Alltså, det var så vackert att jag nästan dog en smula. Bilden är inte alls redigerad och tagen med min iPhone.

Nu har jag haft min fikastund i ensamhet och det är väl dags att börja jobba igen. Jag får ju roa mig med bloggen när jag inte har några kollegor här att tjattra med.

Jag hoppas ni alla har en fin dag.
Kram Helén

5 kommentarer:

 1. Så fina ni är du och din syster!

  Här är också väldigt lugnt på jobbet. Vi fikar, äter alldeles för mycket godis och solar=)) Ganska skönt att starta så.

  Fin helg till dig//Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Tänk, så fort man snubblar in i jobb trallen igen , tur man har sköna kvällar och helger att njuta av i alla fall. Själv återstår en vecka kvar av semestern, så jag njuter fullt just nu.Blev lite nyfiken över er Skåne roadtrip och vad ni har för tips...bor ju själv i Skåne, men är ju alltid nyfiken på vad man kanske missar i sitt landskap.

  Ha en skön helg
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 3. En vecka går snabbt när man jobbar. Kul att ni vet lite vad ni ska göra i Skåne. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Hoppas du hinner njuta lite av härliga kvällar, fast du jobbar:) Ha det gott Kram från Maria

  SvaraRadera
 5. Har en och en halv veckas semester kvar, längtar inte till jobbet.
  Skönt att ha något roligt att se fram emot.
  Kram

  SvaraRadera