måndag 29 augusti 2016

En längtan efter gymmet

 
Jag har sån abstinens, en sådan längtan efter gymmet. Att få gå ner i källaren och ta tag i vikterna och bli så där dallrande i musklerna som man bara blir när man lyft riktigt tungt. Gymmet har varit stängt i några veckor och ska vara stängt den här vecka också för renovering. Jag hoppas innerligt att de öppnar nästa vecka som de sagt. Jag har visserligen haft (och har två veckor till) outdoor training camp som är riktigt kul och otroligt jobbigt på sitt sätt, men det är inte samma sak med kroppsviktsträning som bli jobbigt på grund av intensitet och antal repetitioner och skivstångs/hantelträning som blir jobbigt med få men tunga repetitioner. 

Sen har jag dessutom inte kunnat träna på gymmet sedan flera veckor före semestern då de renoverade duscharna. Gymmet jag tränar på ligger i direkt anslutning till mitt jobb och jag tränar alltid direkt på morgonen före jobbet, vilket har inneburit att jag inte kunnat träna då jag inte kunnat duscha efteråt. Så nu är det läääänge sedan jag fick kötta ordentligt på med träningen, jag tror att det var den 15 juni.

I våras la jag dessutom mest fokus på styrka för löpningen och löppass istället för gymmet då jag skulle springa Linköping halmarathon i juni (se här). Så det känns som att jag inte gjort ett ordentligt gympass sedan typ i mars. Jag längtar så!

Jag längtar även efter att få träna på morgonen igen. Outdoor training camp är på kvällstid (och lördag fm) och då har jag inte riktigt ork. Ikväll tex är passet mellan 19-20, jag är inte hemma förrän ca 20:40. Sen dusch och mat på det. Kl 22 vill jag vara i säng då klockan ringer 5:15. men det är lönlöst att tro att jag ska kunna somna vid 22 efter måndagarnas pass, det blir ingen bra sömn mellan måndag och tisdag. Dessutom går två kvällar åt till träning. Tränar jag på morgonen märker jag knappt någon tidsåtgång då jag bara lägger på lite varje dag på arbetsdagen för att ta igen de sena mornarna 2 dagar i veckan. Nu "försvinner" två kvällar i veckan och jag hinner inget annat dessa träningsdagar.

Ja, jag längtar så efter gymmet igen!!!

Kram Helén

6 kommentarer:

 1. Jag önskat att jag kunde känna så där inför träning och gym. Tyvärr känner jag helt tvärtom. Oavsett vad jag testar och hur mycket jag försöker.

  SvaraRadera
 2. Jag önskat att jag kunde känna så där inför träning och gym. Tyvärr känner jag helt tvärtom. Oavsett vad jag testar och hur mycket jag försöker.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också att träna. En sån skön känsla efteråt. Heja dig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Snart får du köra igång i ett nytt fint gym!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Så himla härligt att träna :) Man ser verkligen resultat på dig vännen. Grymt bra jobbat <3

  SvaraRadera
 6. Skönt att de snart öppnar igen och du kan få börja träna igen på det vis du gillar. :)

  Kram på dig♥

  SvaraRadera