onsdag 10 augusti 2016

En dags semester kvar

Det sa bara PANG! och så var hösten här. Det är mulet och vinden viner runt husknuten och termometern visar inte mer än 14 grader. Ska det vara så här den 10 augusti? Jag trodde augusti var en sommarmånad. Idag är i alla fall min sista semesterdag och i morgon börjar allvaret igen.

Jag ska avslöja en sak, jag har faktiskt längtat efter att få börja jobba igen. Min man började jobba i måndags och då skulle jag lätt kunnat gå till jobbet också. Men jag hade lagt in om ytterligare några dagar så jag och Tyson har varit hemma och myst bara vi två.

Min längtan efter jobbet beror nog främst på 3 saker.
 1. Vi har haft en bra semester med både upplevelser och mycket vila så vi känner oss rätt nöjda faktiskt.
 2. Jag saknar mina kollegor och de vänner jag har på jobbet. Fick en liten försmak i måndags när jag träffade två av dem för en fika. Så mysigt.
 3. Jag älskar rutiner. Jobb = rutiner. Jag går upp samma tid varje dag och behöver således gå och lägga mig samma tid varje dag. Jag äter bättre och mer regelbundet. Rutinerna med träningen kommer tillbaka. Det kanske låter trist men rutiner är en av mina bästa vänner.

Men för att summera min semester så har den inneburit både en roadtrip till Höga kusten, en vecka i båten, dagsutflykter (Västervik, Söderköping, Brådtom sluss mm) och en hel del hemma där jag inte jobbat ihjäl mig utan tillåtit mig att bara sitta på altanen och läsa, ta långpromenader och bara vara. Min semester har haft lite av varje, en lagom mix.

Högakusten bron
Måviken
Bönhamn
Skuleskogens naturreservat

Slåttdalsberget
Galtströms bruk
Solnedgång på Bromön
 

Västervik
Brådtom sluss
I Söderköping
Men nu är jag alltså inne på de sista skälvande timmarna av semester. I morgon börjar allvaret igen. Och jag längtar!

Önskar er en fin dag!
Kram Helén


7 kommentarer:

 1. Vilken underbar sommar ni haft! Ser fantastiskt ut. Jag längtar också efter rutiner och att äta och motionera mera. Men jag är väldigt besviken på augusti just nu. Hösten bara smällde till och jag är inte alls redo för den än. Jag vill ha sommar en stund till. Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar sommar ni haft! Ser fantastiskt ut. Jag längtar också efter rutiner och att äta och motionera mera. Men jag är väldigt besviken på augusti just nu. Hösten bara smällde till och jag är inte alls redo för den än. Jag vill ha sommar en stund till. Kram

  SvaraRadera
 3. Kan hålla med dig att "det bästa med att komma tillbaka till verligheten" är rutiner. Känns som om att man får ordning och reda på livet igen haha!

  SvaraRadera
 4. Visst är vädret konstigt. Men jag har semester en och en halv vecka till så lite mer sol vill jag allt ha. Härligt att du känner dig färdig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Hej Helén, tack för din kommentar :) Jag är också peppad, men är en sådan kontrollmänniska att jag har otroligt strikta rutiner även på semestern :) Men jag dricker mycket mer alkohol på semestern, det ska bli skönt att bli bättre med det - mer kalorier från mat och mindre från dryck!

  din semester ser himla härlig ut :D

  SvaraRadera
 6. Underbart att du känner så :) Jag har semester men inget bra semester väder :( Inte kunnat bada eller ligga på stranden alls. Höst ute ju. Men hoppas det vänder :) Än behöver jag sommar. Sen får höst och rutiner gärna komma igen <3 Kram och ha en fin fredag

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Höga kusten-bron åkte vi också över häromdan, på väg till och från Piteå. Skönt att känna att det känns bra att komma tillbaka till jobbet igen!

  SvaraRadera