fredag 2 september 2016

En ny medlem i familjen

Säg hej till Tuzzen (döpt efter nummerplåten).

Vi har blivit med husbil. En gammal gammal skrutt för en inte allt för dyr peng. Men vi tänker att den kan ta oss runt i Sverige på både kortare och längre utflykter. Vi gillar campinglivet och att semestra i vårt avlånga land men vi brukar ta med oss tältet. Det fungerar bra, vi har ett stort och bra tält. Men det är inte alltid så kul när det regnar och man måste packa ner ett blött tält. Men här kan vi både laga mat inne och sova inne och på morgonen är det bara att rulla iväg till nästa mål. Inget riva tält och packa bilen full. Det ska bli härligt.

Vi köpte en sån här gammal skrutt för att se om husbilslivet är något för oss. Om vi gillar det så kanske vi byter upp oss om några år. För denna har varken AC eller styrservo, här blir det musklerna som gäller. Och inte går det fort heller. Men vem har bråttom på semestern.

Det är så klart en del vi vill fixa med den. Men det blir nog åtminstone en helg innan vi ställer undan den för vintern. Måste ju inviga Tuzzen. Den ska ju så klart utrustas också, så nu blir det till att åka på loppis och leta efter gamla kastruller och bestick.

Ja ha, så var det fredag igen då. Veckorna går i en sån rasande fart. I helgen ska vi ta hand om en liten bichon frisé som heter Mijo. Det är en granne till oss vars son ska gifta sig, så de behövde hundvakt i helgen. Klart man ställer upp. På söndag em tar vi nog upp båten också. Det känns som att den säsongen är över nu.

Vad ska ni hitta på i helgen?
Kram Helén

6 kommentarer:

 1. Stort grattis <3 Vilket toppen köp :) Tänk vad ni kan åka nu och veta att ni alltid har hemmet med er. Kram och hoppas du mår fint <3

  SvaraRadera
 2. Vilket bra köp! Det låter så roligt att kunna åka runt och bara åka dit nosen pekar utan att behöva tänka på boende osv.

  SvaraRadera
 3. Vad kul. En dröm min man och jag haft ett tag. Dock är de rätt dyra. Vilken tur ni hade. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. GRATTIS!! Nu har ni både båt och husbil! Härliga semestrar att se fram emot.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 5. Härligt, tänker att det blir så mycket frihet med ett portabelt hem på vägen. Smart att testa hur ni trivs med det innan ni investerar i något av det lyxigare slaget. Njut stunder och äventyr i bilen. Kramar

  SvaraRadera