fredag 9 september 2016

En uppdatering av balkonglådan

När ljungen kommer i fönsterlådan, ja då är hösten verkligen här. Även om hösten fortfarande kan ge många fina varma dagar så känns det ändå lite vemodigt när ljungen kommer i lådan.


Sommarblommorna som fanns däri innan sjöng verkligen på sista versen, så det blev så fint när ljungen fick ta plats. Och kommer jag bara ihåg att vattna så kommer de blomma långt långt in på förvintern också. Men vi önskar oss många fina soliga dagar än, eller hur?!
Så var det fredag igen. Jag förstår inte vart dagarna tar vägen. De liksom bara springer förbi i en rasande fart. Jag försöker stanna upp och andas. Andas in, andas ut. Njuta av allt runtomkring. Men dagar med fullt fart på jobbet och med fullbokade kvällar så hinner jag knappt reflektera över vad som händer runt mig. Så tacksam över att jag bor på landet med skogen runt knuten och att vi har en hund som behöver rastas, så jag kommer ut i skogen en liten stund varje dag. Andas in, andas ut. Se hur solen strålar genom grenverket och känna skogens doft som faktiskt är lite annorlunda så här på hösten. Denna ljuvliga höst. Visst är den fantastisk?!

Nu går vi mot helg igen. En helg som inleds med det avslutande fystesterna på Outdoor training camp. Kanske har jag förbättrat mig under de här 4 veckorna, kanske inte. Jag känner mig faktiskt inte speciellt mycket starkare eller snabbare, men det kanske är för att förbättringen kommer gradvis. Och jag var ju inte helt otränad innan heller. Efter det ska vi tömma båten på saker och täcka den inför vintern. Sen ska jag börja fundera på packningen inför resan jag och syrran ska göra v. 38. För nästa helg, då väntar andra äventyr.

Kram Helén

3 kommentarer:

 1. Vad fint det blev i blomlådan! Men huuur fort gick den här sommaren, redan dags för ljung, tror nog aldrig en sommar tagit slut så fort som detta år. Och nu är du redo både i blomlådor och i garderoben, såg ditt förra inlägg, wow vilken snygg kappa!!

  Kramar aka

  SvaraRadera
 2. Vad höstfint det blev i blomsterlådan. :) Jag var och handlade höstblommor till krukorna utomhus igår och nog kändes det lite konstigt att stå där bland alla pumpor och all ljung samtidigt som det var 26 grader varmt utomhus och strålande solsken. Almanackan säger att det borde vara höst nu men i Skåne råder definitivt sommar och inget annat. Och jag njuter av dessa sköna sensommardagar och kramar ur det sista av sol och värme för att spara till de mörka vinterdagarna.

  Ta hand om dig kära Helén och ha en fortsatt fin helg.♥

  Kram Lotta

  Ps. Jag hoppas att fystesterna gick bra? :)

  SvaraRadera
 3. Du har satt ljung, fint! Är fortfarande sommar hos mig! Väntar ett tag med omplanteringen.

  KRAM Anna

  SvaraRadera