måndag 16 september 2013

Ny träningsform

Idag ska jag testa på Easy Line. En slags stationsbaserad styrketräning i grupp. Man flyttar sig från maskin till maskin i intervaller och tränar hela kroppen och konditionen. Min syster går och det är hon som har övertalat mig att testa. Nja, det behövdes inte så mycket övertalning, för det låter rätt kul och jag gillar ju styrketräning.

Men det är med viss pirrighet jag är med idag. Idag har jag min halvfastedag så jag har bara ätit ca 250 kcal hittills idag. De andra 250 sparar jag till efter träningen. Jag känner mig inte hungrig men undrar hur det kommer vara med orken. Nu säker forskningen att det inte spelar någon roll om man tränar en halvfastedag. Snarare kan träningsresultaten förbättras, sägs det. Ja, vi får se hur min kropp reagerar på det i alla fall.


Idag blev det ytterligare en portion sommarmat till lunchen. Lite skinka, broccoli, ägg, gurka och tomat. Jag måste försöka hitta lite mer varm mat som passar mina halvfastedagar att ha med i matlåda. När det är höst och vinter lockar inte kalla sallader på samma vis.

Nu beger jag mig till träningen. Håll tummarna :-)

Kram Helén

7 kommentarer:

 1. Jag längtar efter att kunna träna igen...
  Det är så himla kul!

  Hoppas att det går bra och att du orkar=))
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Lycka till.

  All träning är bra, den som blir gjord ;-)

  Trevlig kväll, N

  SvaraRadera
 3. Låter som en rolig träningsform. Lycka till! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Jag gör en soppa till lunch! Kokar kyckling så jag får en buljong, kryddar med chili flakes så det
  blir lite sting på den. Så blandar jag buljongen med krossade tomater, lägger ned lite kyckling i och så gröna bönor eller sockerärter! Jag gjorde flera portioner och frös in.
  Men hungrig är jag hela dagen, så den här dieten passar nog inte mig. Ska den ge några hälsoeffekter (mera än viktnedgång) så får man nog hålla på med den resten av livet och det är jag inte beredd till.
  Kul med träning, men nu när jag bor på landet så får det bli på hemmaplan!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 5. Hoppas du tycker det är roligt. Alltid kul att testa något nytt :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. Jag kallar det för cirkelgym! Grymt kul!! Man ser varandra o peppar varandra... nu blev jag sugen på att börja med det igen!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 7. Jag känner mig verkligen också sugen på att börja träna igen! Det är ju så kul, när man väl är igång!
  Kram Helen

  SvaraRadera