lördag 14 september 2013

Att känna lite sorg

Idag är en sorgens dag. Nej, ingen har dött eller ens blivit sjuk eller skadat sig. Men nu är den officiellt slut - sommaren. Idag tog vi upp båten ur sjön. Emma fick bli torr om kölen igen. När vi tar upp båten så är det med lite sorg i hjärtat. Inga fler härliga turer ut till någon ö där vi bara gör ingenting. Men denna sommar kan vi i alla fall inte klaga på. Den har varit toppen och vi har varit mycket ute med båten och haft många härliga dagar. Men nu är det slut för detta år.
Tyson fick vara med och åka traktor.
Lite läskigt!
När hon väl var på land så tvättade vi av henne och gjorde henne klar för hemfärd. Sen tog vi oss en lång promenad. Vi gick ut till Viggeby udde och sedan längst vattenkanten tillbaka till bilen. Det blev väl en sväng på dryga timmen. Härligt! Ljuvligt väder och att få insupa den underbara naturen med vattnet och alla öar en sista gång denna sommar var så underbart. Denna sommar kommer vi leva på större delen av vintern, tror jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu står hon här, Emma, och väntar på att bli tömd och inpackad i presenning. Sen väntar en lång vinter innan hon får känna vatten under kölen igen. 

Kram Helén

7 kommentarer:

 1. Jag förstår den där sorgsna känslan du har! Den snuddade även vid mig idag då jag plockat ner gardinerna i Orangeriet, plockat in kuddar och filtar och tvättat! Känns som om jag packat ihop sommaren, trots att vädret var så härligt!
  Önskar dig en skön kväll!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 2. Förstår att det känns lite definitivt, när ni tar upp båten, men vi får spara alla fina minnen efter denna fantastiska sommar och tända ljus och höst mysa inne i stället:) Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ja lite sorgligt är det allt - men vilken sommar...
  Vi väntar nog lite till innan båten tas upp, kanske ett par veckor. På Mälaren brukar det ofta vara varmare än på land på hösten, vilket alltid förvånar när man kommer ut. Så lite till hoppas vi kunna njuta
  ...
  Vilken härlig promenad det ser ut att ha varit.
  Önskar dig en skön kväll!
  Kram Eva, Tinibelli

  SvaraRadera
 4. Vilket fint namn på er båt och nu står hon där, redo för vintervila. Bärandes på många fina minnen av sommaren 2013.

  Jag kan känna igen mig i den där känslan av sorg över att sommaren är slut. Här är det dags att plocka ner hängmattorna från äppelträden och det ger mig lite av samma känsla. En påminnelse om att sommaren är över men också en känsla av tacksamhet över att sommaren blev så otroligt fin som den blev och en önskan om att hösten ska bli den vackraste den också.

  Ta hand om dig Helén och tack för dina fina ord hos mig.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Mysigt!
  Ja, inte att ni har tagit upp båten för det förstår jag att det är tråkigt. Blir som ett kvitto på att sommaren är över...
  Men promenadbilderna ser mysiga ut!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Sorgligt tycker jag med som älskar sommaren. Men tända ljus och mysa inne kan också vara skönt. Inte lika många måsten som man har på sommaren. Man vill bara göra det och det hela tiden. Sen är det rätt härligt att få längta till nästa sommar. Ha en fin söndag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Denna sommar hade jag mer än gärna haft en båt! Underbart att få vakna upp vid vattnet och få höra måsarna och klucket av vågorna... mmmmmmm! Det kan man leva på länge!!

  KRAM Anna

  SvaraRadera