torsdag 5 september 2013

Inte trodde jag att jag skulle börja jogga

I somras pratade jag med en kollega på lunchen. Hon hade börjat jogga under sommaren och använde en app för att komma igång. Det här med att jogga tycker jag är så urtrist men appar och tekniska prylar tycker jag är kul så jag tänkte att jag kanske skulle testa ändå. Appen bygger på att man successivt bygger upp konditionen och ligamenten i benen så att man inte skadar sig. De första dagarna går man mer än man joggar och så ökar man längden på joggingen undan för undan. På 8 veckor ska man tränas upp i att kunna jogga 5 km. Sagt och gjort, appen laddades hem och träningen började. Man ska träna 3 ggr i veckan á 30 minuter, eller så ofta eller sällan man vill. Men jag är en sån som gör som man ska. Ska det vara, så ska det vara ordentligt. Jag hade som första delmål att jag skulle stå ut i 2 veckor. Då skulle jag få belöna mig. Sagt och gjort, nya joggingdojjor och byxor blev belöningen.
Jag är så glad för mina nya skor och byxor. Det ger liksom en liten extra sporre. Nu är jag inne på 3 veckan och idag avslutas den med sista passet denna vecka. Jag kan inte säga att jag är fast i löpträsket än, men jag tycker det är kul och ser fram emot varje pass. Kanske för att jag utmanar mig själv. Men jag måste ju ha fler belöningar på lut som sporre. Idéer någon???
Ibland har man ju turen att få se så vackra saker när man är ute i naturen också. Förra veckan såg jag denna fantastiska regnbåge.
Inne njuter jag just nu av dessa fantastiska nallesolrosor jag fick av styvmor i söndags. De är så mysiga och bulliga. Både som bukett och som solitär, med eller utan blad.
Men nu ska jag snart ge mig ut på min joggingrunda. Sen blir det nog att baka lite muffins. Frysen gapar tom och det är ju inte så kul om det skulle komma oväntat besök. Sen är det ju gott också :-)

Kram Helén
11 kommentarer:

 1. Så himla duktig du är! Tänk att en app kan göra sådan skillnad!
  Klart du ska belöna dig med något som du tycker är riktigt skönt!
  Massage?
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 2. Heja dig! Det är inte så dumt med teknik ibland. Jag har både kommit igång och hållit igång joggingen med hjälp av Runkeeper i telefonen. Härlig färg du har på dina skor!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Heja dig! Det är inte så dumt med teknik ibland. Jag har både kommit igång och hållit igång joggingen med hjälp av Runkeeper i telefonen. Härlig färg du har på dina skor!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så duktig du är. Jag gillar också att springa. Runkeeper är ett fantastiskt hjälpmedel. Någon som pushar en. Ha det bra Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Heja dig vad du är duktig! Vad bra att ha en app så man kommer igång! Det kanske vore något för mig!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 6. Men så häftigt! Du imponerar på mig! Jag avskyr joggning men vill komma igång! Vad heter appen? Jag har Martina Haags bok liggande på sängbordet! Den handlar om det du gör!!

  Jättesnygga skor o träningskläder! Heja dig!!

  Nästa mål kan var en snygg väska eller ett par skinnstövlar! Slut mål en weekendresa till en huvudstad kanske!

  Peppande kram Anna.

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder och härligt inlägg
  Så peppad man blir:)
  Stort lycka till med dina mål!

  Önskar dig en alldeles underbar helg
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 8. Jag älskar att jogga!
  Finns inget bättre än att ha musik i lurarna och bara dra.
  Just nu kan jag inte springa men snart så=))

  Härlig bild på dig!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 9. Så härligt. Jag älskar ju att jogga. Men väntar än på att jag ska på återkoll hos barnmorskan. Men snart får jag förhoppningsvis börja försöka testa hur mycket kondis som finns kvar.
  Får man fråga va appen heter. Håller på att pusha igång min man i löpspåret så kanske är något för honom.

  Ja du kompressionskläderna finns inte i min garderob heller. Skeptisk till om de är värda pengarna. Men ändå nyfiken på dem.
  Ha en härlig helg. Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Wow! Vad duktig du är... jag har aldrig fallit för löpning men har fått för mig att det måste vara skönt att vara i steget, jag tycker ju om promenaderna.. själv tycker jag ju om att vara i danssteget.

  Nallerosorna var så vackra, har aldrig vetat deras namn men det passar ju så himla bra.
  Kramar från Liv

  SvaraRadera
 11. Vad duktig du är! Och vad kul med appen, det är verkligen sådär...man måste liksom hitta den där speciella grejen som sporrar en!

  Och belöningar är bra, det kör jag också med. Skor och tights var ju en superfin belöning. Testa en löpartröja eller löparstrumpor nästa gång. Eller en massage av trötta ben.

  Heja heja! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera