måndag 30 september 2013

Hösten är här!

Har man inte märkt det innan så fick jag bekräftelsen igår. Hösten är här. Efter de frostnätter vi haft var alla sommarblommor döda i sina krukor och kryddorna var det heller inte mycket liv i. Så igår hade vi en städdag där vi tömde krukor och ställde undan i lilla lilla växthuset i väntan på kommande vår. Å vår... smaka på ordet... Men först ska vi ha en färgsprakande höst och en gnistrande vinter innan våren är här. Men visst längtar jag redan lite.
Grodan fortsätter oförtrutet spruta vatten. Han vägrar ge upp sommarkänslan. Men snart fryser han av det kalla vattnet att han får gå i ide till nästa säsong.
Annars är det en vanlig måndag idag. Har jobbat, hämtat Tyson på dagis och tagit en promenad. En tvättmaskin går där nere och i kaminen brinner en eld. Mannen är och handlar och snart vankas måltid nummer 2 på dagens halvfastemeny. Det blir en omelett ikväll. Mumsigt!

Önskar er alla en fin kväll!
Kram Helén


8 kommentarer:

 1. Vilka härliga och höstiga trädgårdsbilder.
  Så fint det är nu naturen...
  Låter som en skön kväll.
  här blir det nu varma mackor och te med dom stora med film mys.
  Dom små trollen som är sjuka sover nu...jag skulle ha jobbat även inatt men jag får stanna och ta handom dom...

  Ha en skön kväll ! Kram

  SvaraRadera
 2. Visst har hösten kommit! Skön luft... lite mildare än förra veckan men kallt på morgonen. Träden har börjat skifta i vackra färger också.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Här hoppas vi fortfarande på flera soliga och varma dagar, så trädgårdsmöblerna få stå ute ett tag till! Men i morgon börjar höstmånaden oktober och kanske det är dags att ha strumpor i skorna, men bara kanske...
  kram M.E

  SvaraRadera
 4. Det är så himla härligt att hösten har kommit tycker jag:)

  SvaraRadera
 5. Härliga höstbilder. Själv städade jag ut tomatplantor ur växthuset. Där börjar det också bli höst. Hoppas hösten fortsätter vara lika fin som nu. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. I år bjuder hösten verkligen på en stark färgsprakande natur-färg-bomb.
  Fantastiskt vackert=)
  Du bjuder alltid på så fina bilder.
  Kram C

  SvaraRadera
 7. Hej hej!
  Ja det går att trolla rätt mycket med gardiner..;) Jag satte först stängerna rakt med då såg det snett ut så därför följer de takets lutning så får jag mått sy varje gardinlängd i stället...;)
  men du så fina krukorna var med texten!
  Det måste jag nog ta efter till nästa år....fniss..för jag planterar jämt en massa kryddor å 2 veckor senare har jag ingen aning om vad det är...hihi.. känner det inte ens på lukten...;)
  Ha en fin fortsatt vecka! Kram Katarina

  SvaraRadera
 8. Fina bilder! Får mig att längta till våren...
  Jag njuter av hösten men vintern...Nej tack då hoppar jag hellre direkt till våren=))
  Jag ska städa bort allt mitt ikväll. Blir lite tråkigt för balkongen står liksom helt orörd höst och vinter.

  Kram Hannis

  SvaraRadera