tisdag 30 april 2013

Med hopp om vår

Sista april idag. Och visst har det varit april! Både kallt och någon gnutta varmt, sol och regn och hagel, blåst och vindstilla. Ja, alla typer av väder faktiskt. Men idag är det sista dagen som det är "tillåtet" med aprilväder och maj brukar skvallra om att det finns hopp om sommar. Jag hoppas att det blir så i år också. Valborgskvällen ska i alla fall firas på Dunteberget i Motala och speedwaypremiär. Det är en träningsmatch mellan Piraterna och Bajen. Inte fan av någotdera laget men suktar såååå efter speedway nu att det får duga.

Vi brukar försöka få i båten i sjön till första maj men i år blir det inte så. Förra helgen låg isen fortfarande i viken, om än väldigt porös och tunn. Nu har den säkert försvunnit och vi hoppas få i henne till Kristihimmelsfärd i alla fall. Mannen har målat botten (med miljövänlig färg för insjö!) och fixat lite inne. I helgen ska hon städas ur och alla dynor, täcken, kuddar och flytvästar ska packas i, tillika lite konserver och annan nödmat om vi bara inte vill åka hem någon dag. Å det är så härligt att längta. Bjuder på lite bilder från förra sommaren.

 
 

5 kommentarer:

 1. Viist längtar vi efetr värmen! men till helgen så kanske... Mysigt med egen båt och vovven verkar trivas där oxå ;) kram Suss

  SvaraRadera
 2. Ja, speedway är sommar. Vi har ju sm-vinnarna vms i vår kommun. Dock är jag tyvärr dåligt engagerad men tycker det kan vara mysigt bara vädret är fint.
  Hoppas ni får en härlig kväll med fint väder. Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en härlig valborg - hoppas du får en skön ledighet. KRAM KRAM Titti

  SvaraRadera
 4. Åh, vad härligt att få åka ut med båten så där!
  Kram o ha en härlig Valborg! Judita

  SvaraRadera
 5. Verkligen aprilväder! Åh vad jag längtar efter sommaren nu när jag ser dina bilder! Underbart!!

  Trevlig Valborg! KRAM Anna

  SvaraRadera