lördag 13 april 2013

Helsingforskryss

Förra helgen var vi på kryssning till Helsingfors. Det var bara mannen och jag och vi hade det jättemysigt. Mannen hade fyllt 45 på fredagen så det var lite av en födelsedagsresa. 
Vi har ätit gott, druckit gott och roat oss.

 Vi hade valt en hytt med dubbelsäng. Jag visste knappt att det fanns. Men det gav inte den vanliga känslan av att vara på en båt utan lite mer som att vara på hotell. 
Och det kan man ju säga att det är, ett hotell alltså. 

När vi kom till Helsingfors var det söndag och tyvärr var inte alla affärer öppna. För vädret var inte det bästa, snålblåst, några minusgrader och mulet. Men vi gick mycket, vi gillar ju det båda två. Var lite kulturella och besökte ett museum och en kyrka. Fikade gott och fönstershoppade. Det var en helt ok dag.Kyrkan var helt fantastiskt vacker och taket var helt enastående.

Sen var det hemresa igen. En sväng i taxfreen fick det blir med inhandlade bara lite Toblerone och min lilla drog - Salt pastiller...
 Två burkar fick följa med hem denna gång, jag har ju redan 4 oöppnade hemma... 
I taxfreen hade de också så fina Converse med Marimekko-mönstrat tyg. Lite för dyra för min plånbok, men ni kan tro att jag suktade.
Lite party i hytten innan det var dags för middag och puben.
Sen var det bara hemresa och hämta Tyson hos svärföräldrarna.

En underbar resa med min underbara man.
Skönt att komma bort ett par dagar och skämma bort oss lite.

3 kommentarer:

 1. Så mysigt... vilken säng! Visste inte jag heller att det fanns! Förra året i april gjorde mannen och jag också en sådan kryssning! Födelsedagspresent till honom från mig =) Ett fint minne!

  Fin helg till dig! KRAMAR!! Anna

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt härlig resa :)
  Kramen från Liv

  SvaraRadera
 3. Ser ut som bästa födelsepresenten om jag finge välja :)
  HÄrligt tänk du har om att ge blod. Tur det finns "sådana" som du <3
  kram
  Fia

  SvaraRadera