tisdag 14 oktober 2014

Vad är jag värd?

 
Idag ska jag ha lönesättande samtal.
Det är alltid svårt det där när man ska argumentera för vad jag tycker jag ska ha i löneökning. Nu bytte jag ju dessutom tjänst i januari och har inte fått justering på lönen för det. Arbetsgivaren har alltid sagt att det bästa sättet att få upp lönen är att byta tjänst. Och det har jag ju gjort plus att jag vill ha den "vanliga" ökningen. På min arbetsplats har vi dessutom lönesättande samtal, inte vanligt lönesamtal. Det innebär att chefen och jag ska komma överens om vad min lön ska vara vid sittande bord och sen skrivs papper på direkt. Det innebär att både chefen och jag ska vara klara för oss själva vad vi anser att lönen ska vara. Om vi inte kommer överens vid sittande bord så ska ett nytt möte bokas in inom två veckor och till dess har vi på oss att komma på nya argument. Så jag får väl ta mig en allvarlig funderare nu. Men det är klart, jag har ju lite hum om vad jag tänker att jag är värd. Men det är alltid svårt det, att argumentera för att jag är BRA och bör ha lön därefter.
Är du nöjd med din lön?

Kram Helén

11 kommentarer:

 1. Hu, nej det är inte lätt. Och jag jobbar ju på en statlig myndighet (universitetet) så där FÅR man inte prata kronor.. Konstigt egentligen, men tanke på at det faktiskt heter lönesamtal.
  Önksar dig all lycka till på ditt samtal!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag jobbar också på universitet (Linköpings universitet) så det är lite konstigt att det är skillnad.
   Kram Helén

   Radera
 2. Det beror ju på vilket fack man är med i. Har man vanligt lönesamtal får man inte prata pengar. Har man löneSÄTTANDE samtal är det just det man gör. Konstigt att det får vara olika, men så är det.
  Lycka till Helén, jag har mitt samtal på måndag.
  Kram Laila

  SvaraRadera
 3. Ha ha, ja, jag jobbar också på universitet :) Men där har facket numera tagit över förhandlingen av individens lön. Både märkligt och skönt att inte längre argumentera för sig själv.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vilja kalla vårt lönesamtal för löneinformation, eftersom min chef talar om vad jag får. Och sen är det inte mer med det! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Hoppas det går bra för dig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  Å hoppas det gick bra för dig!
  Jag är ganska nöjd med min lön...haha eller blir man någonsin det??
  Vi har inga lönesamtal men jag får ökning varje år...
  Min chef är ju även min svåger så det där är ju lite småjobbigt.
  Å lilla Tyson..haha så söt han är med den stora pinnen..hipp hurra... jag o sally hälsar med pussar på nosen.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Du är värd massor! Ovärdelig!! Hoppas lönesamtalet gick bra!

  Haha vilken fråga om jag är nöjd med min lön! Lönen ÄR ett skämt!! 4,5 år universitetsstudier plus läst extrapoäng + 22 års erfarenhet som lärare! CSN kostar 1.300kr i månaden! Vi lärare är underbetalade!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 8. Hoppas du hade de starkaste argumenten och känner dig riktigt nöjd idag!
  Själv får jag löneförhandla med mig själv och det är just nu inget upplyftande!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Jag gick ju ner 3.000 när jag började senaste jobbet fast jag gör dubbelt så mycket. Hur fasen gick det till? Stå på dig! Lycka till!

  SvaraRadera