torsdag 16 oktober 2014

Jag vet att man inte ska

 
 Jag vet att man inte ska.
Jag vet att det kan vara skadligt.
Men jag vet också att jag behöver det och mår bra av det, i själen i alla fall.
Någon gång då och då under vinterhalvåret solar jag solarium.
Inte för att bli brun. Eller jo lite, men mest för att jag behöver den där värmen och ljuset som når ända in i själen. Att jag sedan får lite färg också som gör att jag känner mig fräschare och piggare är ju bara en bonus. Så för att jag ska kunna vara den blomma jag är behöver jag göra saker som inte alltid är så bra. 
Så i veckan var jag och solade. Så underbart med den intensiva värmen och ljuset. Och ja, jag använder skyddsglasögon. Nästa vecka ska vi på internat med jobbet och då ska vi till Vildmarkshotellet i Kolmården. Där finns ett spa så en sväng till poolen blir det nog. Då är det också skönt att inte vara så där vinterblek. 

Nu kommer jag ligga lågt här på bloggen några dagar. Med start i morgon (jag har tagit ledig fredag) kommer vi att byta taket i köket och tid för att sitta vid datorn kommer jag inte att ha. I veckan har vi plockat ner alla överskåp och tagit undan de möbler som vi kan. Så bara för att jag är ledig i morgon kommer jag inte att ligga på latsidan, det blir fullt ös hela helgen från morgon till kväll. Men fint kommer det bli, så småningom.

Kram Helén

8 kommentarer:

 1. Ta hand om er i helgen! Och hälsa djuren :)

  SvaraRadera
 2. Visst det är skadligt men jag tror inte att det farliga är att göra det någon gång ibland. Jag tror att det där pressandet är det farliga. Och att sola utan glasögon.
  Det händer att jag solar någon gång ibland också, främst mitt i smällkallaste vinter...

  Lycka till nu med renoveringen, nyfiken på resultatet!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Skulle nog med må bra av lite ljusterapi, men vågar inte med min hy tyvärr.
  Men nog tror jag att vi här i norr verkligen behöver det där ljuset mitt i detta mörker som ibland förtar oss känns det som.
  Lycka till med takarbetet =)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Det är så mycket man inte 'ska'. Jag tror att väl medvetna val är helt ok, och precis som du säger....det händer ju bara ibland. Att få en dos av ljus och värme är ju så välbehövligt i denna mörka period!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Jag vet också att man inte ska, men ibland är det skönt..speciellt när det är grått, kallt och rått ute...och en liten uns av färg skadar aldrig.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 6. Hoppas du får en härlig helg!

  SvaraRadera
 7. Farligt ja, men sååå skönt!! Nu var det länge sedan jag solade i solarium, fick faktiskt en allergichock en gång! Nu är det bara solens strålar som gäller, suuuperskönt!! Vad kul med ert takbyte, lycka till!

  Kramiz aka

  SvaraRadera
 8. Samma här! Vet, men gör det då o då!

  Kram Anna

  SvaraRadera