onsdag 8 oktober 2014

Höst för mig

Dagens tema i Fotoutmaningen vänner emellan 
som Maria och Kristina ordnar är
 Höst för mig.
Bara ordet ger mig rysningar.
Höst
 För mig är hösten bara en långdragen smärta mot en vinter som jag avskyr och en oändlig längtan efter vår och ljus och värme. Jag försöker njuta av alla färger och intala mig själv att det är vackert. Jag tänder min brasa om kvällarna och sätter mig framför och insuper värmen från lågorna. Men de värmer inte ända in i själen på samma sätt som solens strålar gör. Kanske bor jag i fel land, kanske skulle jag bo i ett land där solen skiner året om, där jag kunde insupa friden som jag känner när solens strålar träffar min kropp. Men jag är kvar här i Sverige och har ett jobb jag trivs med, kollegor och vänner jag älskar, familjen med deras värme och kärlek och jag tänker att jag måste bara stå ut till våren kommer igen. För den kommer ju igen och till dess får jag ha på mig en extra tröja och raggsockor och tända extra många ljus.


Vill ni se vad hösten är för fler än mig? Kika in hos Maria för fler bidrag.

Kram Helén

13 kommentarer:

 1. Här nere i Skåne är hösten helt ok. Vi har tom haft en underbar höst. Hoppas du ändå har det bra trots att du vill ha värmen egentligen. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Det är tudelat det där med hösten. Det är många som tycker att det är den värsta årstiden. Jag förstår att det blir en jobbig tid.
  Själv så älskar jag sommaren och värmen också men det är det där med lugnet som lockar mig med hösten. Kanske är det för att jag bor i stan och sommaren är hysterisk då på något märkligt sätt...

  Tänd massor av ljus, dyk i ljusa böcker och gosa in dig i dom där tröjorna=))
  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 3. själv njuter jag av hösten, tempot blir lite lugnare, höstgrytor och levande ljus. Ha en fin söndag. Åse

  SvaraRadera
 4. Alla tycker vi olika och det är helt ok anser jag. Alla kan inte älska hösten.
  Men du har fångat några av höstens vackra färger och fått en vacker bild.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 5. Jag känner som du. Hösten är deprimerande. Varför gilla att det är mörkt, ruskigt och kallt? Det här "det är väl bara att tända ljus och krypa upp i soffan med en filt" som så många kör med håller jag inte med om. Mörkret påverkar oss och hur gärna jag än vill krypa upp i soffan och gömma mig under en filt tills våren kommer måste jag likt förbannat gå upp på morgonen i mörkret, ta mig till jobbet, hem igen i mörkret, hämta barn, laga mat och göra alla vardagssysslor i halvdunkel. Tända ljus och hinna sitta i soffan? Pyttsan! Det är bara att köra i 100 knyck och inte låta depressionen få grepp om en. Avskyr höst och vinter. Kanske borde flytta söderut som du säger :-). Stor styrkekram

  SvaraRadera
 6. Det kunde varit jag som skrivit detta! Känner precis som du. Fast jag försöker göra upp med hösten, försöker hitta de saker som är positiva för mig. Men jag håller med dig, den känslan i kroppen som solen och värmen ger, det finns inget som slår det!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 7. Jag gillar hösten och alla fina färger, fin bild, kram Karin

  SvaraRadera
 8. Halloj!
  Det är som med allt annat antingen gillar man hösten eller inte ;O)
  Själv har jag varit ute och krattat löv i det soliga höstvädret, man får
  passa på att njuta av det där ljuset när man är ledig.
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 9. Jag förstår precis vad du säger, men försöker också mota bort den där ruggkänslan och plocka fram allt som kan göra det lite bättre.
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 10. Usch tycker du att hösten är så jobbig ja då förstår jag att du längtar efter våren redan nu. Hoppas att du får en bra höst trots allt och att du gör vad du kan för att mysa.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Nog gillar jag höstens vackra färger, dagar där luften är klar och ljummen, men de där grådagarna och mörkret som faller tidigare och tidigare för varje dag kan jag inte förlika mig med!
  Hade jag inte barn och barnbarn här skulle jag flytta till varmare land i morgon!
  Försöker gilla läget och njuta av det vackra, men det känns inte som livet finns i mig som det gör på sommaren! Jag är ett solens barn!
  Fint Foto du bjuder på!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 12. Unna dig de finaste sockorna du kan hitta, favortidoftljus o lite annat som hör hösten till så kanske, kanske det kommer att kännas liiiiite lättare :)

  Jag hoppas i alla fall att du på något vis hittar din värme :)

  e-Kram Tatjanis

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Jo, det är när insikten kommer att NU är sommaren över för den här gången, det är då som det stora vemodet kommer över en, ett tag iallafall...Det är vackra färger i oktober ute i naturen och i trädgården, och när vemodet är över kan jag njuta och se framåt på en kommande vår. Ha det! Hälsn AnnA

  SvaraRadera