söndag 20 oktober 2013

T som i...

... Tyson - så klart
Jag kan ju inte vara med i denna utmaning utan att ha min älskade lilla hund Tyson när det är T. Han har nyss fyllt 8 år och är den underbaraste hund man kan tänka sig. Men det säger väl alla om sina ögonstenar. Men Tyson han är lite speciell (som alla andra hundar också - jag vet), men han skäller inte och hoppas väldigt sällan. Han är lugn och fin och väldigt väldigt klok... trots att han är en Jack Russel. Men vi har jobbat väldigt mycket med honom och ser till att han får utlopp för sin energi med tankenötter och motion.

Här är han i sitt esse. Han älskar pinnar. Fullkomligt älskar. Dom bär han omkring på, ju större desto bättre. Han agerar flistugg och biter upp dem i små små flisor. Ändå biter han på inget inne, förutom när han får ett ben förstås. Han älskar pinnar så mycket att han nästan offrar livet för dom. En gång för ganska många år sedan nu så var vi ute på sjön. Vi kastade ut en pinne i sjön som han simmade efter. När han bet tag om pinnen hamnade den rätt långt in i munnen vilket gjorde att han simmade in mot land med munnen på vid gavel. Vatten fyllde honom så han började sjunka. Jag fick hoppa i och lyfta honom över vattenytan igen, men han vägrade släppa pinnen. Jag fick tvinga honom att släppa. Men det har inte avskräckt honom från pinnar eller vatten.

Idag är det riktigt ruggigt väder. Det regnar, blåser och är kallt. Men har man hund måste man ut ändå, så det är bara på med regnkläderna och ge sig ut.

Önskar er alla en fin söndag.

Kram Helén

13 kommentarer:

 1. Det perfekta T'et för din del!!:-) sååå fin han är!!! Hundar är verkligen människans bäste vän!
  Må gott och njut av söndagen!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilket fint T du kunde bjuda på, härlig bild i full fart :) Ha en fin söndag Karin

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder.. och speciellt pinnbilden.. alldeles underbar.
  Å sen en stor kram till dig för ditt mod med att sjunga solo, du är så himla bäst! Så himla nyttigt att utmana sig, men vad jag kände igen mig i det du beskrev.
  Varmaste kramen från Liv

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kille du fått.. Vi ska ju snart få vår Doris, som jag hoppas inte ska bli någon skällig hund. Har du några bra tips?
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Söta Tyson!! Nu fick jag dåligt samvete att jag inte tog Teddy på T idag!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 6. Så klart T som i Tyson. Sötnos. Tur du räddade honom ifrån att sjunka. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Åh så fin han är. Jag är mer katt än hundmänniska. Vi gjorde ett försök i vintras/våras med en lånehund. En Jack Russel. För ska jag ha hund ska det vara en sådan. De är supercharmiga. Men hund är tyvärr inte förenligt med vårt liv just nu.

  SvaraRadera
 8. Klart det är Tysons dag i dag! Han är så himla söt och visst syns det att han är speciell och väldigt klok! Melody skickar en massa pussar till honom!
  kram M.E

  SvaraRadera
 9. söt... vilket fint namn han har!

  SvaraRadera
 10. Fina Tyson!
  Här har det faktiskt snöat idag =) Ja som du förstår försvann snön lika snabbt som den kom ner. Tyvärr säjer jag som gärna vill ha lite snö som lyser upp i höstmörkret.
  Kram C

  SvaraRadera
 11. Så fin!
  Vänskapen till en hund är speciell. Den går inte att jämföra med något annat.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 12. Så fin han är . Tyson .
  Så härliga och gillar bilden med pinnen i munnen när han är i sitt s :)
  Så är det att en hun sin bästa vän.
  Saknar våran wowwe. Som vi blev tvungna att lämna bort pga svåra allergier :(
  Det är ju så skönt med dessa promenader trotr vilket väder det än är.

  Här är det rusk idag...

  Ha en fin vecka ! Kram

  SvaraRadera
 13. Hundar är verkligen människans bästa vän =)
  Och han är hur söt som helst.
  Kram raring

  SvaraRadera