söndag 13 oktober 2013

Dubbel utmaning

Sedan tidigare är jag med i Fotoutmaningen vänner emellan som Maria och Kristina håller i. Varannan vecka får vi ett tema som vi ska tolka. Denna veckas tema var Skymning och i fredags var det en sån fantastisk skymning att motivet blev givet.
Det var inte lätt, men fram med stativet (jag har ett gammalt rangligt) och sätta avtryckaren på fördröjning så gick det att få till en skaplig bild. Men det går ju inte att spegla exakt som det såg ut, så duktig fotograf är jag inte. Så många inställningar hann jag inte med heller innan solen gått ner. Det här var min bästa bild.

Sedan är jag med i kampen mot bröstcancer och bokstavsbloggar efter Bara Sara och Malin Fröken Fotos initiativ. För varje kommentar skänker vi en krona till Rosa bandet. Så kommentera gärna! Idag har vi kommit till M som i Måne. Dessa bilder tog i vintras, med samma gamla rangliga stativ, men de blev så magiska.

Klockan är nog ungefär lika mycket när bilderna togs på både skymning nu och måne i slutet av december, så kan bilderna på månen även kallas skymning kanske, fast det är mycket mörkare. Läckert är det i alla fall.

Nu hoppas jag att förmiddagens dimma lättar snart och att temperaturen stiger ett par grader så vi kan ta en långpromenad. Annars får det bli mössa och vantar på.

Önskar er alla en fin söndag!
Kram Helén

12 kommentarer:

 1. Så fina bilder det blev på skymning. Gillar den med månen skarpt. Ha en fina söndag. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Mycket fina bilder! Det var en sådan där rosa skymning jag hade tänkt mig att fånga på bild ;) Bilderna på månen är riktigt stämningsfulla!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Superfina bilder, vilka färger. Ha en fin höstdag Karin

  SvaraRadera
 4. Wow vilka bilder! Hade hoppats på en sådan där himmel igår kväll, men halvstorm och mulet skapade inga stämningsbilder!
  kram M.E

  SvaraRadera
 5. Vacker tolkning på båda tycker jag!
  Månen är ju fantastisk!!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 6. Vacker tolkning och fantastiskt vackra bilder. Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 7. Halloj!
  Fantastiskt vackert!
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 8. Bra kämpat, två i en! ;) Jättefint båda!

  kram kram malin

  SvaraRadera
 9. Hej Heléne! Kul att hitta dig här i bloggvärlden! Tittade in hos dig på instagram genom Bara Sara, och fick se att det ju är min körkompis! ;-) Så jag ville såklart kolla din blogg och följer dig nu på instagram!:-)

  Jättehärliga inlägg i båda utmaningarna! Fina bilder och roligt att få börja följa dig i vilorummet! :-)
  Vi ses på onsdag!
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 10. Så fina bilder =) Kram och hoppas du mår fint....

  SvaraRadera
 11. Jättefina bilder...njuuuter!!!
  Ta hand om dig och hoppas du får en finfin höstvecka
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 12. Härliga bilder på månen, att jag inte tänkte på den. Kraaam Pia

  SvaraRadera