fredag 23 augusti 2013

Ätligen fredag!!!

Å, tänk att det äntligen blev fredag igen. Idag ska vi hämta hem vår älskade lilla Tyson igen. Han har säkert haft det alldeles underbart men vi har saknat honom så evinnerligt mycket. Det är så himla tomt där hemma. Men idag efter jobbet susar vi till svärföräldrarna och hämtar hem honom. Veterinären ringde med provsvar igår. De extra proverna de tog på levervärdena (gallsyror tror jag) var helt normala. Tack och lov för det. Så i nuläget kunde hon inte säga varför det ena levervärdet var högt. Vi ska fortsätta på leverdieten och om några veckor ska nya prover tas så får vi hoppas att det nya fodret har gjort susen. Jag har precis pratat med snickaren som bygger det nya hundhuset till hunddagiset och näste vecka kommer huset komma på lastbilar. Av någon konstig anledning så tycker Tyson att just backsignalen på en lastbil är väldigt läskig. Så vi hoppas att svärföräldrarna kan ha honom nästa vecka också, det tror jag säkert. Sen verkar det som att det mest ska vara skruvande och målande och det låter ju inte så mycket :-). Nästa vecka har vi terminsstart här på jobbet så alla nya studenter kommer. Det kommer vara fullt upp hela veckan så det är lite skönt om Tyson kan vara hos svärföräldrarna då för då behöver man inte känna någon panik att inte kunna jobba över om det skulle behövas.

I veckan kom ett litet paket från Sköna Gertruds. Det var en fin våg som jag beställt :-)
En våg som jag kan ha när jag planerar mina fastedagar i 5:2. Jag får en del frågor om detta. Ulrika Gabriel har skrivit mycket utförligt om denna diet, sen kör hon sin egen detox-variant, men det är ju inte ett måste. Egentligen startade det med att en arbetskamrat pratade om den och sen såg jag ett program på Vetenskapens värld. Det som är spännande och väcker intresse är att det är fokus på hälsa och kroppens självläkning. Att en bieffekt är viktnedgång för de som behöver gå ner i vikt verkar inte heller minska intresset. Det krävs lite planering, lite vägning och kollande i kaloritabeller. Jag har valt att lägga mina 500 kcal/fastedag på lunch och middag. Jag var en riktig frukostmänniska innan men det går förvånansvärt bra, det är nästan som att jag inte behöver frukost de dagar jag äter normalt heller. Framåt kl 10 kan jag känna mig hungrig, men när det är dags för lunch vid 11.30 är jag inte speciellt hungrig längre, det har gått över på nå't vis, men jag äter ändå. Sen blir det ett mål till vid 19-20 tiden beroende på vad vi gör på kvällen. En del delar upp det på fler fast mindre mål, men jag äter hellre mig mätt 2 ggr/dag än går och småretar magen med lite lite mat flera gånger om dagen. Jag har skrivit en del om dieten här och klickar ni på 5/2 under etiketter här bredvid så hittar ni alla  min inlägg i detta ämne. Innan semestern körde jag 3 veckor och gick ner 2 kg på dessa veckor. Jag har ingen direkt övervikt men har ändå de där retliga små kilona som stör mig. Under semestern brydde jag mig inte om att fasta för jag ville unna mig glass, fika, vin och annat mumsigt om andan föll på. Men nu har jag kört 3 veckor efter semestern igen och jag kan säga att det går superbra! Jag mår bra, är pigg och känner mig fräsch och hittills har jag tappat 2 av dom 2,5 kg som jag gick upp på semestern. Så snart är jag vid min målvikt igen. Men jag kommer nog fortsätta ändå, då jag märker att kroppen mår bra av att vila från att ta hand om det jag stoppar i mig. Framförallt älskar jag att det inte är några förbud med den här dieten. Jag får äta och dricka vad jag vill de dagar jag inte fastar. Även många som äter enligt LCHF går på den här dieten för att ge det en extra skjuts.

Önskar er alla en underbar fredag och helg!

Kram Helén

12 kommentarer:

  1. Vad härligt att läsa att vovven år bättre! Tänk vad jobbigt det är när det krånglar för nära och kära, människor som djur...
    Det är skönt att hitta en diet som fungerar och man mår bra av. Lycka till!

    Önskar dig en skön fredag!
    Kram Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir att du fått hem den =) visst är den mysig.
    Skönt att vovven mår bättre. Då får ni njuta av fredag nu!
    Kramen

    SvaraRadera
  3. Skönt att vovven är bättre!
    Åhh, en sådan våg har jag länge velat ha.
    Ha en fantastisk helg!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Skönt att Tyson är ok och får komma hem!

    Fin våg, kul med fina gamla köksredskap.

    Helbilden på dig är jättefin längst upp till höger. Men ska du inte lägga upp din nya snygga look med mörkt busigt hår ;-)

    Trevlig Helg! KRAM Anna

    SvaraRadera
  5. Hej kul att du hittade in hos mej! Intressant det där med dieten och vovve som reagerar för ljud! Får allt ta och kolla igenom din blogg vid tillfälle, nu väntar snabeldraken! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  6. Fortsatta kryapåkramar till fina Tyson och fina sensommar kramar till dig!
    Vågen är ju ursöt!!

    Ha det gott vännen/Lollo♥

    SvaraRadera
  7. Jag hör fler och fler som provar den dieten.
    Och alla verkar vara överens om att det funkar kanon!

    Hoppas att det är klart snart för Tysons skull=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  8. Hum vill veta mer om din diet. Vad får man dricka?
    Härligt att få hem Tyson. Jag funderar över om han kanske har problem med hörseln. Stackars liten som inte kan berätta.
    Hoppas du får en underbar helg. Jag har också längtat och längtat. Fredag mmmmm det är det bästa som finns.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  9. Så mysigt att få hem sin lilla hund igen. En sådan våg har jag kollat on länge. Fantastiskt fina. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Så skönt att Tysons värden verkar vara bra igen. Och vilken fin våg du köpt. Det där med 5/2 verkar spännande och jag funderar på om jag ska prova.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Så glad jag blir över Tysons provsvar, så tungt när ens hund är sjuk!
    Riktigt snygg våg du köpt! I morgon är det tänkt att jag ska ha en sådan där fastedag, men jag ska ut och fjällvandra så vet i sjutton om jag fixar det på 500 kalorier! Dessutom finns det ingen hushållsvåg här, så det får bli att gissa lite! Roligt att få läsa om dina erfarenheter och jag hoppas att jag på sikt upplever dieten lika positivt som du gör!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
  12. Vad skönt att provsvaren var bra!

    Så duktig du är med dieten! Jag skulle verkligen behöva gå ner i vikt.

    Önskar dig en fin start på veckan!
    Kram Marie

    SvaraRadera