måndag 5 augusti 2013

5:2 - nu kör vi igen

Idag har jag startat igång med 5:2-dieten igen efter semestern. Under semestern ville jag inte tänka på om jag kunde ta en glass eller inte en varm dag. Jag körde 5:2 före semestern, nådde också mitt viktmål, yay! Dock har jag gått upp 2,4 kg under 5 veckors semester som jag nu ska ta tag i igen. Det har blivit en del glass och vin och annat smaskens. Men nu tar vi tag i det igen.

Jag föredrar att äta två gånger under fastedagarna, lunch och middag. Idag blev det  kycklingfilé, broccoli, ägg och en massa sallad (isberg, gurka, purjolök och en tomat) till lunch. Ikväll blir det nog nudlar med räkor.
Där emellan dricker jag både kaffe, te men framförallt mitt ingefärste gjort på färsk skivad ingefära och citron som får stå och dra läääänge i varmt vatten. Jag gör i ordning en termos på morgonen och fyller sen bara upp med mer varmt vatten och lite citron under dagen, ingefärsskivorna ger mycket smak hela dagen.

Jag gillar verkligen denna diet. Det känns liksom inte att man går på diet för det är inga förbud. Jag får äta ALLT och det enda jag behöver tänka på är att under två dagar i veckan hålla mig till 500 kcal. Sen är det så himla många andra fördelar när kroppen får vila under 2 dagar i veckan.

Träning på nytt ställe ska också påbörjas. Idag har jag köpt ett prova-på kort på Friskis & Svettis för att se om jag kommer trivas där. Nu har jag tränat styrketräning på Korpen här på jobbet, men jag gillar inte riktigt maskinerna och lokalerna är sunkiga och inga bra pass har de heller. F&S ligger bara ett stenkast från jobbet, så jag hoppas att det kommer vara toppen!

Igår hade vi en dag hemma. Vi var till stan och köpte lite virke till en liten minialtan vi ska ha på framsidan. Sen plockade vi lite i trädgården och bara njöt av lugnet. Jag kikade i trädgårdslandet och där var en jätterödbeta. Den fick ingå i dagens middag tillsammans med morötter, palsternackor och potatis (potatisen dock inte egen) som ungsrostade rotsaker och så honungsmarinerad grillad kyckling till det. Mums! Morötterna och palsternackan behöver nog ha några veckor till på sig i landet, för de var så små så små.
Idag har det börjat röra lite på sig på jobbet igen. Ytterligare några är tillbaka från sina semestrar och man kan få tag i lite folk igen. Skönt att det är tillbaka till lite rutiner.

Kram Helén

7 kommentarer:

 1. Jag kommer igen m 5:2 nästa vecka. .. vi ses. Kramar titti

  SvaraRadera
 2. Jag har två arbetskamrater som håller på med den.
  Så nu är jag ännu mera nyfiken på att testa!

  Vilken fin tolkning av utmaningen!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Här bara måste några kilon bort och jag har faktiskt sneglat på den där dieten, men inte hört någon som testat den! Men 500 kalorier? Det låter inte mycket!
  Jag ska nog räkna ut vad jag får äta för att få klara den gränsen!
  Hoppas du skriver mera om dieten!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
 4. Är också sugen på att testa den dieten. Nästa vecka, när min semester är slut, har jag tänkt att ta tag i dieten och träningen =).
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. 5:2 kommer det från Linköping? Jag hade aldrig hört talas om det förrän mannen (som jobbar på US) kom hem och berättade att han hade en kollega som körde 5:2-dieten. Och så nu du! Ska kanske pröva det.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Låter som en spännande diet. Härligt med egna grönsaker. Min potatis blev det inte mycket med i år. Får prova något annat nästa år. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Som många andra har jag hört talas om denna diet, men inte riktigt förstått vad den innebär. Jag trodde man fastade helt i två dagar, men så verkar det inte vara. Ok, förstår jag det rätt såhär: man äter som vanligt (inom rimliga gränser antar jag!) i fem dagar och under två dagar får man bara äta 500 kalorier sammanlagt? Man får välja när på dagen man äter de 500 kalorierna?
  Kram Jennica

  SvaraRadera