onsdag 30 april 2014

Valborg

 Firar ni valborg?
Brukar ni besöka en brasa?
Förr gjorde vi det. Då åkte vi till Skänninge och kollade på motorcykelkortegen med ca 600 motorcyklar som tuffade genom stan. Efter det gick man efter musikkåren till festplatsen där brasan tändes. Där fanns korv och fika till försäljning, lotterier och körer som uppträdde och lite senare ett rockband som spelade. Efter mörkrets inbrott var det fyrverkeri. Jättemysigt! Men numer blir det inte av. Tyson är känslig för motorcykelljuden och är skotträdd, så fyrverkerierna är INTE att föredra då. Lite synd men vi stannar gärna hemma för hans skull.

En brasa hade vi här hemma för någon månad sedan. Då fällde vi en björk och eldade upp allt ris och annat skräp vi hade. Bla en gamma plywoodskiva där mannen sågat ut ett runt hål i, så vi lekte lite med kameran när den brann upp i eldningstunnan.
 
Så här är ett ÄKTA fotomontage, inte ett som man gör i photoshop :-)

Önskar er alla en fin valborg.
Pilla lite i rishögarna bara, så inga igelkottar eller andra djur brinner inne.

Kram Helén

P.S. Humlan överlevde! Efter att ha lapat i sig massor med honung vilade den sig i dryga timmen. Sen började den tvätta sig och i morse släppte vi ut den och den flög glatt iväg. Härligt! D.S.

9 kommentarer:

 1. Vi åker till byn där jag är uppväxt och ser på majbrasan och raketerna. Där kan man köpa sig en varmkorv och en kopp kaffe. Brukar va ganska så mysigt.
  Vilken häftig bild ni fick till!
  Ha en trevlig valborg! kram viktoria

  SvaraRadera
 2. Majbrasan är inställd, för stor brandrisk. Den är ersatt med eldkorgar på stranden, så det blir nog vackert ändå. Kören får väl ta i lite extra för att kompensera att det inte sprakar från brasan.
  Önskar dig en Glad Valborg!

  SvaraRadera
 3. Så fräcka bilder på elden. Den första ser det ut som ett spöke är med i bilden. Ett jätteöga och en mun. Lite spöklikt. Hi hi. Ha en fin Valborg! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Vilka dramatiska bilder det blev! Japp här blev det en tur till ängen för att prata lite med andra bybor och för att titta på brasan.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Vi firar alltid Valborg! Men jag har blivit dålig på 1:a maj! Det var mer förr!

  Cool bild!! KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Firade valborg hemma hos en god vän i går. Det blev ingen eld för oss, för de har nämligen skaffat en hundvalp och han går inte riktigt att lämna ensam ännu. Men vi hade en supertrevlig kväll! Hade jag däremot haft mina barn hemma så hade vi gått till elden och kikat, det är ett måste för min 5-åring! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 7. Är dålig på traditioner överlag. Och i år blev det varken eld, lotterier eller körer, utan jobb istället. Men sommaren är lika välkommen för det! :)

  SvaraRadera
 8. Jag jobbade valborgsmässokvällen. Sambon och barnen var iväg och kikade på brasan. Men det är oftast inte något jag vill fara på. Men för barnens skull gör vi det. Vilka spännande kort det blev!

  Ann-Louise

  SvaraRadera