onsdag 16 april 2014

Jag hittade tempot!

Äntligen!

Jag hittade äntligen rätt tempo till min jogging-stil.
Jag springer ganska korta steg och har ett visst tempo i kroppen.
Jag har försökt med olika listor i olika tempo men allt har känts för långsamt.
Idag satte jag på en gammal spellista jag hade i Spotify och så kom den, låten som bara var så rätt. Egentligen lyssnar jag inte speciellt mycket på dom, nästan inte alls faktiskt, fast de har rätt bra musik att träna till. Musik som ger den där lilla extra styrkan.
Jag pratar om Scooter.
Och låten jag hittade var Friends Turbo.

Lyssna här: Scooter - Friends Turbo


Så nu hade jag något att googla fram rätt bpm (beats per minute) på och fann att den låten har 176 i bpm. Nu kunde jag helt plötsligt hitta fler låtar som kommer kännas ok i benen. Dags att skapa min egen spring-lista på Spotify.

Nu är det ju så att min kondis inte riktigt är uppe i detta tempo ännu. Men springa ca 1 km och sen går jag i ca 20 steg och så springer jag igen för att hämta andan lite, det funkar rätt bra. Så småningom kan jag nog springa längre, när flåset är ikapp. Jag har försökt att sänka tempot men det går inte, det är mycket mycket jobbigare när jag får hålla igen på varje steg. 
Så mitt tempo är ca 170-175 bpm. 
Tack Scooter för hjälpen!

Kram Helén

5 kommentarer:

 1. Men hallå! Vad smart. Så det finns låtar med bmp!! Har aldrig hört om det förut! Scooter gick lite för fort för mig tror jag. Men skön puls! Måste ta reda på min bmp :-) Tack!!

  Fint din novemberkaktus blommar!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Scooter är riktigt bra träningsmusik, det är nästan bara de som kommer upp i den bpm. De flesta scooter låtar jag kör på spinning ligger mellan 150-160 bpm. Helt rätt sätt att börja springa på, att gå emellanåt. Lycka till.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oh! Scooter är mina favoriter. Man får verkligen rätt tränings feeling med dem. Så bra att du fann dem. Jag gillar även absolut house musik. Det är också bra takt i den musiken. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med om att det är suverän träningsmusik!
  Skönt när man hittar löptempot=))

  Fin dag till dig och tack igen för ditt mail, det värmde/Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Här är det inget löptempo alls, bara hosttempo! Men mannen hade sin GPS klocka på sig idag när han kom från golfbanan och mätte att vi har 800 meter fram och tillbaka till bagaren! Hm... borde nog varit 8 km med tanke på de smördegskringlorna han säljer!
  Önskar dig en härlig och Glad Påsk i lagom tempo!
  Kram M.E

  SvaraRadera