lördag 15 december 2012

Sjukgymnastik

Jag har lite problem med ryggen och på sista tiden har det blivit värre. Men i tisdags var jag hos sjukgymnasten och det verkar inte vara några allvarligare fel på mig rygg. Skönt! Jag har full rörlighet och problemet verkar vara att mina stöttande muskler är svaga. Ja, jag vet att mina core-muskler är otränade och att mina ben/lårmuskler också är det, men det tål att påminnas om. Så nu har jag fått lite övningar som jag ska göra. Jag frågade hur ofta och föreslog 2-3 ggr/vecka. Nja, sa ha, jag tycker nog att du ska göra 2 av dem varje dag. Varje dag!, tänkte jag, men de är inte så himla jobbiga och tar inte så lång stund. Så jag kör ALLA övningarna VARJE dag. Idag har jag kört igen och jag tycker faktiskt att det redan känns skillnad. Framför allt kanske på grund av att jag är mer rädd om ryggen och använder benen mer när jag ska böja mig. Det knakar och sprakar i höger knä också så jag har varit rädd för att använda det, men det är ingen fara med knät utan bara mina muskler som måste tränas upp även där. Så nu använder jag benen mer och det gör underverk för ryggen. Jag är långt ifrån bra, men det går åt rätt håll.

Jag fick en lite påminnelse-lapp av sjukgymnasten med de övningar jag ska göra. Visst är de söta de små streck-gubbarna han har ritat?! Man blir ju bara glad av att se dem och det är nästan motivation nog för att träna.


1 kommentar:

  1. Jag har fått några liknande gubbar ritade av en sjukgymnast på Feelgood för massor med år sedan. Undrar om det är samma kille? Minns inte vad han heter just nu men det kanske kommer. Kul att träningen hjälper i allafall!!! Kramar till dig!

    SvaraRadera