tisdag 21 maj 2013

Ogräs eller inte?


Nu blommar maskrosorna för fullt! Dom kommer i mängder och tar över dikeskanter och gräsmattor. Men om man studerar dom noga är dom rätt fina... Och vem är det som bestämt att det ska vara ogräs? 
Jag tycker nästan lite synd om dom...Så här skriver Wikipedia (ja jag vet att Wikipedia inte är en pålitlig källa, men ändå) när man slår på ogräs:
"Ogräs eller skadeväxter är kärlväxter som växer på platser där de för människor inte är önskvärda, såsom åkerfält, trädgårdsland, blomsterrabatter, trädgårdsgångar, gator och torg. En art kan alltså vara både ogräs och kulturväxt beroende på var den växer." ... "Ogräsväxterna finns i flera olika arter och är i regel väl utrustade för att överleva olika försök att utplåna eller begränsa deras utbredning."


Men jag kan inte annat än att tycka dom är lite vackra i alla fall.

Idag har det varit en gråmulen dag och har det inte regnat så har dimman varit så tjock att man blivit fuktig av att bara vara ute. Det drar ner humöret och jag får inte lust med något. Så nu tar jag och kryper upp i soffan med en tidning, tänder några ljus och myser en stund.

Kram Helén

4 kommentarer:

 1. Vi har haft riktig tur med vädret på vår utflyktsdag, men på hemvägen kom regnet och nu brinner brasan i köket! Den där sommarvärmen ser ut att ha dragit sig tillbaka. Maskrosorna kommer bli än högre och ännu vackrare av regnet! Men ärligt talat skulle jag vara ganska glad om jag slapp ha dem
  i min gräsmatta!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 2. Hej helén. jag håller med dig om att maskrosen är fin. dock inte när dom förvandlas till en flurrboll. Lycka till med din 5/2 diet ;)
  /mia

  SvaraRadera
 3. Jag tycker maskrosor lyser upp så fint nu på våren.
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 4. Jo, maskrosen är ett ogräs men ack så vacker... ett maskrosfält kan jag njuta av och bara vilja dyka i. Även maskrosbollar är underbara!!

  KRAM Anna

  SvaraRadera