onsdag 27 april 2016

En viktig sak


Läste på @starkareliv instagram i morse om personlig utveckling 
och att behandla sig själv med respekt. 
En sak hon skrev som jag kommer att ta med mig är: 
Vad är viktigast? 
Det är lätt att hamna i att göra det som är mest bråttom först. 
Men vem säger att det är bråttom? 
Varför springer vi? 
Istället kommer jag fundera på vad som är viktigt för mig, 
i allt vad gäller relationer, träning, fritid och givetvis jobb. 
För jobbet är viktigt för mig, 
även om det är lite mycket just nu. 
Men kanske har jag den känslan just därför att jag springer, 
jag har bråttom och jag hoppar så fort någon säger hoppa. 
Men det är svårt. 
Det är ett nytt förhållningssätt som måste till. 
Vad är viktigast?
Ett hållbart liv med lust och glädje.
Och vad är det som ger det?
Det ska funderas på 
och prioriteras!

Kram Helén

9 kommentarer:

 1. Kloka tankar. jag är en väldigt ivrig och impulsiv person som forserar fram här i livet. men jag tycker att det är viktigt för jag gillar när det händer saker. Alltså, jag mår bra då när det är ACTION. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Det är viktigt det där. Att lyssna till sin egen röst. Göra det som känns viktigt för en själv. Stänga av lite av bruset runt omkring och landa i tryggheten i att du vet vad som är bäst för dig. Kanske extra viktigt idag när intrycken är så många och snabba. Ständigt tillgängliga, uppkopplade och uppdaterade. Det är lätt att tappa bort sig själv i allt brus.

  Var rädd om dig Helén och ha en fin vecka.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Fina tankar. Dessa ska jag ta med mig. Jag är också en som helst ska ha gjort allt och lite till. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Jag tror det där är kärnan vi alla behöver komma åt! Hur hektiskt och bråttom vi orkar leva utan att ta stryk har att göra med hur bra vi är på återhämtning och avkoppling! Jag har svart bälte i sovmorgnar, älskar låååånga varma bad och kan lätt försvinna i en bok, däremellan är jag en duracellkanin. Min teori är att jag orkar leva så intensivt som jag gör tack vare mina välbehövliga pauser. För mig är det viktigaste i livet balans, mellan jobb och fritid, mellan träning och vila och mellan mitt välbefinnande och omsorgen av andra. Hoppas du hittar/hittat din balans.

  SvaraRadera
 5. Viktiga tankar, jag tror att det är olika faser i livet också då man behöver hitta olika balans!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Jag har blivit mycket bättre på detta nu när jag har blivit äldre. Att prioritera det som är viktigt för just mig. Kan tipsa om Kajs Ingemarssons senaste böcker. Jättebra!

  Fin valborg och KRAM Anna

  SvaraRadera
 7. Så oerhört viktigt! Jag tycker att jag får tillfälle att stanna till och fundera på det då och då. Och alltid kommer jag fram till samma - det finns en kärna i mitt liv, det där som jag inte skulle klara mig utan, och den kärnan måste få mer av mig än resterna som blir kvar efter att jag stressat klart på jobbet... :)

  SvaraRadera
 8. Har du testat Rituals app "Me-time"? Ja har laddat ner den och kör deras meditationsövningar. Hjälper mig när jag behöver varva ner. Inte bara nöjd med deras kroppsvårdprodukter med andra ord. Sök på ordet Rituals, så hittar du den. Är gratis. Kram C

  SvaraRadera
 9. Men hallå där!
  Har du börjat blogga igen...det har jag missat...

  Jadu man behöver nog stanna upp rätt ofta och fundera på vad som verkligen är viktigt...och vad man verkligen vill lägga sin tid på.
  Fina ord!
  Kram Katarina

  SvaraRadera