fredag 13 maj 2016

En tid som går fort fort

Oj, det har visst gått några veckor sedan mitt senaste inlägg. Ja, livet rullar på. Fort, fort. Men inte fortare än jag hinner med just nu. Och det känns bra. Visst är det fortfarande mycket, både på jobbet och hemma, men jag hinner med. Jag tar en semesterdag någon gång ibland och då kommer ikapp själsligt. Nästa vecka har jag 3 dagars semester, vilket ska bli så skönt. Men ingen gör ju mitt jobb när jag inte är där. Så det blir dubbelt upp när jag kommer tillbaka. Men det ger mer än det tar i alla fall.
Annars så kan jag ju inte låta bli att nämna det underbara vädret vi hade i kristihimmelfärdshelgen. 4 dagar som tillbringades i shorts och linne. Helt underbart! Jag har skördat årets första rabarber. 4 kg! En paj, lite give-away till en arbetskamrat och resten till frysen för den kallare årstiden. Men det fortsätter att växa, så det blir nog några skördar till. Vi har preppat båten och hoppas kunna lägga i den i helgen, om det inte regnar. För det ska komma in lite regn nu. Det behövs. Jag har blivit så allergisk i år. Har inte känt av allergin på flera år, men detta är är det hemskt. Lite regn som kan skölja bort lite pollen från luften gör inget.
Jag springer också en del. Nu är det ju bara 1 månad kvar till halvmaran. Jag har inte sprungit ett sånt där riktigt långt pass än. Men jag hoppas det kan bli nästa vecka när jag är ledig. 15 km har jag hasat mig runt, men det är 6 km till som ska avverkas på loppet. Jag ska försöka få till en runda på åtminstone 17-18 km nästa vecka och sen blir det nertrappning på de långa passen och bara springa lite intervaller och kanske någon runda på 1 mil. Men det börjar som sagt dra ihop sig och det pirrar lite i magen. Tävlingsnerver.

Igår sprang jag ett lopp, Rosenkällaloppet, på 1 mil, eller min klocka visade bara 9,5 km när jag kom i mål. Men det var en härlig runda med god stämning kring banan och härligt väder. Ett litet lopp med bara några hundra deltagare. Ett lopp där mitt syfte var att jobba med att hålla mitt tempo trots att det var andra som sprang både snabbare och långsammare. Mitt tempo för att hålla hela vägen. Det behövs inför det stora loppet sen.
Nu är det fredag och en helg väntar. Det ska bli skönt. Och om regnet kommer så har jag en del där inne som behöver tas om hand. Och kommer det inte är jag mer än gärna ute i trädgården eller naturen.

Önskar er en fin helg!
Kram Helén


5 kommentarer:

 1. Hej där!
  Skönt att allt känns bättre o att du kan ta nån dag då o då...
  Ha nu en riktigt fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Låter bra! Det är ju alltid så mycket och jag tänker mera så att förhålla mig till det istället för att stressa... Skönt med lite ledigt i hektiska maj! Klokt!

  Kram jenny

  SvaraRadera
 3. Låter härligt Helena! Små semestrar och gör sådan du gillar. Solen blir man lycklig av också. Idag grått men det gör inget.

  Trevlig helg och Kram! Anna

  SvaraRadera
 4. Härligt att du känner efter och mår bättre nu. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Skönt att du hinner med bättre, smart att slänga in en ledig dag ibland. Jag tror att även om du måste jobba ifatt då gör du det med mer kraft och energi!

  SvaraRadera