onsdag 1 januari 2014

Den första

Idag är den första dagen på detta år. Ett år som jag hoppas blir ett underbart år för alla.
Gårdagen spenderades delvis på Borggården i Linköping där vi (kören Koruso) avslutade 2013 och välkomnade 2014 med en nyårskonsert tillsammans med Magnus Bäcklund och Lana Brunell & The Papas. Mäktigt och kul att sjunga för såååå många Linköpingsbor. Kan tänka mig att det var dryga 5000 på plats och lyssnade. Lokala tidningen var där, se artikel (http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/nyarsfirande-pa-borggarden-6679564-artikel.aspx). Jag är på översta raden, tvåa från höger i röd jacka.
Efter konserten åkte vi till min syster där kvällen spenderades med hennes familj och några goda vänner, mat och dryck och paketrace. Kul fest och framför allt inga raketer. Nyårsafton gick väldigt bra ur Tysons synvinkel, några raketer på långt avstånd reagerade han på men återhämtade sig snabbt efter. Så skönt! Idag har jag haft lite ont i håret men nu börjar det släppa. Jag har passat på att leka lite med kameran och nya stativet och förstås bildbehandlingsprogram i datorn. Det här vill jag lära mig mer om och bli bra på. Kanske ett av mina nyårslöften. Fast jag brukar ju inte avge nyårslöften. Okej, fokus (istället för löfte) ska ligga på att lära mig bli en bättre fotograf. Har faktiskt anmält mig och systerdottern till en ny fotokurs. Hoppas den bli av denna gång.

Ett annat fokus jag, eller vi för mannen är inkluderad i detta, är att vi ska äta mer grönt. Vi är så fruktansvärt dåliga på att äta grönsaker. Så fokus på att det ska vara något grönt till varje middag. Om än bara en näve frusna ärtor i påse ner i matlådan eller en bit gurka på tallriken.

Jag önskar er alla en god fortsättning!
Kram Helén

8 kommentarer:

 1. Pampigt med körsång! Vilket bra löfte det att äta mer grönsaker. Jag älskar grönt och skulle inte kunna vara utan. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Hoppas du får din fotokurs. Det är så kul. Mer grönt ska det bli här också. Plus sluta äta godis. Får se om jag och familjen lyckas. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Ja vilken härlig avslutning på året det blev :) Kul med så mycket folk. Lycka till med fotokurs och grön mat . Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken kväll! Härligt!
  Vi äter vegetariskt minst en gång i veckan. Både gott nyttigt o bra för miljön.

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 5. Kan tänka mig att det var mäktigt!
  Härlig känsla.

  Skönt att det gick bra med Tyson!
  Det gick inte bra här...Vi slutade våran nyårskväll i badrummet.
  Pälsbollen var så rädd att jag ringde jourveterinären. Medicinen hjälpte inte när det brakade loss här. Grannarna sköt nämligen precis utanför huset, på gatan. Inte vad jag räknat med!
  Till nästa helg med raketer får vi åka bort helt enkelt=))

  Kram till dig/Hannis

  SvaraRadera
 6. Jag var beredd på att ha två små vettskrämda hundar i knät, men när fyrverkerierna brakade loss runt oss, reagerade de inte alls! De hängde med ut på balkongen och viftade på svansen åt att få följa med!
  Vi hade en Golden som var så skotträdd att vi trodde att han skulle få hjärtslag varje gång det var dags för fyrverkerier i närheten av oss, så vi vet hur det kan vara!
  Önskar Er en god fortsättning på det nya året!
  kram M.E

  SvaraRadera
 7. Gott nytt år fina du, vad kul att få se dig mitt i din kör i nyårssång <3
  Kramar från Liv

  SvaraRadera
 8. Ja vilken nyårskväll och vilken show!!! Grymma var vi och vilken känsla att se alla Linköpingsbor som ett hav nedanför oss!
  God fortsättning min fina vän och ses på nästa rep!! Hälsa goa guben också! Kraaam!

  SvaraRadera