torsdag 4 september 2014

Nu är det skördetid








I år har vi fått så mycket morötter.
Kanske det eviga gallrandet i våras har bidragit.
Eller så fick jag bara en bra sort.
Men stora och fina och mycket goda, enligt mannen.
Jag tål tyvärr inte råa morötter.
Men tillagade går bra.
Så det kommer nog bli en och annan morotskaka.
Och så har jag gjort morotsmarmelad med ingefära och lime.
Jag dör nästan, så gott det var.
Och enkelt att göra.
Bjuder här på receptet.

Morotsmarmelad
Ca 1 liter färdig marmelad

500 g morötter
1 lime
3 msk riven, skalad ingefära
6 dl vatten
8 dl syltsocker
5 limeblad

Skala morötterna och riv dem grovt.
Tvätta limen, riv av skalet och pressa ur juicen.
Koka morötter, limeskal, limejuice, ingefära, vatten, 
socker och limeblad ca 45 minuter på svag värme 
till konsistensen blir "marmeladig". 
Skumma väl.
Häll upp på vackra burkar.

Jag hade inga limeblad hemma, 
men jag tyckte det inte gjorde något. 
Det blev så himla gott ändå.
Låt det väl smaka!




Kram Helén

6 kommentarer:

  1. Mototsmarmelad har jag inte hört om förut. Men morötterna ser onekligen goda ut!

    SvaraRadera
  2. OJ vilka morötter! så kul att odla själv.. ! Jag drömmer om en köksträdgård, hoppas vi kan få till en till nästa år :-)
    Ha en riktigt fin helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilde! Och morötter! Och vilken god marmelad och superfin burk! Mycket fint hos dig idag....! :)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Den här tiden på året fetångrar jag att jag inte fixade så att jag kunde så nått... Men nu är i alla fall nya pallkragar på gång så nästa år smäller det! Tror jag. ;)
    Fin helg!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  5. Så härligt! Nästa år planerar jag med att få morötter...
    Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  6. Underbart med morötter!
    Ser ju stora ut.
    Det vill jag ha nästa år=))

    Kram och skön lördag till dig//Hannis

    SvaraRadera