söndag 21 september 2014

Nyanser av vitt

Alltså, hur många nyanser av vitt kan det finnas? 
Vi ska göra om i köket och ska bl.a. måla väggarna vita. Jag var till färgaffären och skulle få inspiration till en bra nyans av vitt. Jag vet inte hur många nyanser det finns, men 5 små provlappar fick jag med mig hem. Och inte är det någon större färgskillnad på dem.
Men valet faller nog ändå på Mjölk 522 (NCS S 0502-Y).
Visst har de härliga namn?! Mjölk, Prästkrage, Vitsippa, Äggskal och Mjukglass. Hur gott låter inte det?! Till en del snickerier inomhus har jag använt den vita nyansen som de kallar Socker, också ett fint namn.
Men i alla fall, valet faller nog på Mjölk. 
Men det dröjer ett tag till vi kan börja. Materialet till tak och väggar är inköpt, nu är det bara tiden som ska till också. Vi har en del inplanerat framöver på helgerna. Men vi har ju lite att förbereda också, som att plocka ner alla överskåp för att komma åt taket där bakom. Det ska bli kul att sätta igång om några veckor.

Idag är det söndag och jag har legat lågt några dagar. Sjuksängen har kallat men nu känner jag mig frisk igen. Idag ska vi åka på Öppet Hus på Tysons dagis. De ska inviga det nya hundhuset så Tyson kommer få nytt rum på dagis. Det ska vara fullt pådrag med trubadur, agility, tipspromenad och så kommer Lilli &Sussie och uppträda och berätta om sitt engagemang för djuren. 

I morgon väntar konferens i Stockholm i dagarna två.
Kul att få komma iväg lite.

Men nu väntar först en promenad med Tyson.
Önskar er alla en skön söndag!

Kram Helén

12 kommentarer:

 1. Välja vit färg är mera komplicerat än man kan tro! Själv vill jag inte ha den gula tonen, utan väljer helst den som går mot grått!
  Roligt med projekt, men man ska ju ha tiden också!
  Låter som Tyson har ett superbra dagis! Kanske vi får se några foton därifrån!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, vilka namn. Tur du inte valde mjukglass, då hade ni inte kunnat vara hemma utan att bli sugen på glass. ;)

  SvaraRadera
 3. Mjölk låter jättefint i ett kök! Kul med nytt i köket! Mitt kök och vardagsrum har Stockholmsvitt på väggarna. Trappan blev och vit med namnet snö! Fina namn!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 4. Nämen guuuud så gulligt! Med öppet hus på hunddagis...åååå...♥
  Å spännande med Lilli o Sussi..;)

  å så skrattar jag lite för jag har också stått så där med pannan i djupa veck...vitt o vitt o vitt...fniss...finns ju hur många nyanser som helst.
  Kul med lite förändring.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Hoppas du mår bättre. Visste inte det fanns så många vita nyanser av vitt Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Jo du, vita nyanser finns det många av. En djungel av nyanser och det är så svårt att välja=))

  Men hur gulligt är det inte med öppet hus på dagis!!
  Mysigt.
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Hoppas du har det bra på konferensen! Och att vitt inte är vitt, det inser man verkligen när man letar efter den rätta vita nyansen! Lycka till! Kram Sara

  SvaraRadera
 8. Ojoj ja, man blir lätt förvirrad av det vita. Jag insåg att jag målat våra fönster o dörrfoder med lite olika vitt genom åren.... Och fick superproblem då nytapetserade väggar krockade helt med vitmålade, så det fick bli grått istället ;) Tid ja, när man väl kommer igång så vill man ju hinna klart.... Kram

  SvaraRadera
 9. Det är galet så många olika nyanser det finns, men mjölk i ett kök låter riktigt bra.....Ska bli spännande att få se slutresultatet. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 10. Jodå visst finns det många varianter och svårt att se på de där små bitarna... Ha det bra i Stockholm, kram Suss

  SvaraRadera
 11. Så kul med öppet hus på dagis :-)
  Vitt är svårt! Den du valt är ju standard vit för snickerier! Jag brukar välja den vita koden fast ta bort "y:et" så blir den inte så gulaktig
  Hoppad du har trevligt i Sthlm
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 12. Haha... ja, det är inte lätt det där att välja rätt nyans av alla de olika... Vitt är ju vitt kan man ju lätt tycka. Men vad kul att renovera om där hemma en smula, hoppas det blir fint!

  SvaraRadera