tisdag 26 augusti 2014

Morgonkraft

Bästa sättet att börja dagen.
Morgonkraft.
Det behövdes verkligen igår.
Årets mest hektiska dag på jobbet.
Terminsstart!
Jobbade mellan 07-19.
Tog sedan ett pass på gymmet för att rensa skallen.
Det var riktigt skönt.
Först 20 minuter på löpbandet och sedan lyfte jag lite vikter också.
Tur att jag hade börjat dagen med morgonkraft.
 
Denna goda müsli är enkel att göra och ger energi hela dagen.
Bjuder på receptet här:

Morgonkraft

1 liter havregryn
2 dl rågflingor
2,5 dl solrosfrö
1 dl vetekli
0,5 dl krossade linfrö
2 tsk malen anis
1 msk malen kanel

2 dl apelsinjuice (drickfärdig)
2 msk sirap
3 msk rapsolja

Hackade nötter eller mandel av eget val
Torkade aprikoser (en halv påse ungefär) eller blandad torkad frukt
Russin eller katrinplommon


1. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan och häll på alla torra ingredienser. Blanda alla grynen med händerna. Det här är själva basen i müslin.

2. Sätt ugnen på ca 200 grader.

3. Häll på juicen, ringla sirap och olja över alla grynen och rör om lite slarvigt. Allt ska inte bli blött.

4. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Rör om efter halva tiden och lägg då på de hackade nötterna. Passa så det inte bränns i kanterna.

5. Skär aprikoser eller blandfrukten i mindre bitar. Förbered russin och/eller katrinplommon.

6. Ta ut plåten och låt grynblandningen svalna innan du lägger på frukten. Blanda väl och häll upp på burk, gärna glas med lock.

Var noga med kryddorna anis och kanel, då det är dessa som ger den speciella smaken på müslin.

Låt dig väl smaka på lite fil eller yoghurt
eller varför inte till keso eller vaniljglass.


Jag hoppas ni alla få en fin dag.
Kram Helén

5 kommentarer:

  1. God morgon. Låter riktigt mumsigt :) Får nog ta och testa !! ha en bra dag. Kram Agneta

    SvaraRadera
  2. Roligt testa nya recept på Morgonkraft! Anis finns inte i mitt eget recept så nästa gång ska jag testa ditt! Förstår att gårdagen var hektisk och antar att det tar några dagar innan lugnet infinner sig!
    Ha det gott!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  3. Halloj!
    Hoppas sommaren varit bra. hörde att du träffat Maria. Underbara bilder!! Tack för receptet, det måste jag testa.
    Ha en fin tisdag. Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Jag snor receptet med mig!
    Älskar müsli=))
    Lät väldigt gott!
    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  5. verkar vara en god musli. Tack för receptet. Kraaam Pia

    SvaraRadera