tisdag 26 augusti 2014

På fotokurs

Jag går på fotokurs.
Eller går och går.
Jag har köpt mig en kurs om 20 lektioner på nätet.
Man tittar på en lite film och sedan får man en läxa.
Första lektionen handlade om hur man komponerar en bra bild, vad man ska tänka på vad gäller hur man placerar sig själv i förhållande till det man vill fotografera, hur bakgrunden ser ut, hur nära objektet man vill vara, vilken riktning och var i bilden man ska placera det man vill att ögat ska falla på.
Mycket att hålla reda på med andra ord.
Första lektionens läxa var "genom något".
Jag har klurat ett tag på det och på min Skåne-resa sprang jag runt med kameran och försökte hitta bra "genom något"-bilder. Valet föll till slut på ett kort jag tog av Skånes flagga genom ett fönster i ett galleri vid Smygehuk. Ni ser bilden ovan.
Nu har jag redovisat min läxa och kikat på nästa lektion.
Nu ska jag ta 20 bilder på ett och samma föremål. Sedan ska jag välja ut det jag tycker är bäst och analysera VARFÖR jag tycker det är bäst med tanke på ljus, vinkel mm.
Det ska bli spännande att få sätta tänderna i.

Jag har bestämt att jag ska "gå på fotokurs" en bestämd tid varje vecka för att det verkligen ska bli av. Försöka göra läxorna där emellan och inte gå vidare förrän jag är klar med läxan innan. Jag har 2 år på mig, så om jag inte hinner en lektion i veckan är det inte hela världen, men jag ska verkligen försöka.

I morgon väntar körövning med låtar som ska repas in.
Mycket "läxor" nu, men det är bara kul.

Jag hoppas ni alla får en fin kväll!
Kram Helén

5 kommentarer:

 1. Låter som en trevlig kurs. Fint bidrag till genom något. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Så roligt och spännande det låter! Någon gång när jag blir stor vill jag också lära mig att fotografera. Nu har jag fullt upp med heltidsstudier vid sidan om jobb. Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Åååå vad kul med fotokurs, själv kikar jag på Moderskeppets kurser, så kul o så givande. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Det är spännande att utmana sig själv!
  Framför allt det där med tänket, att hitta nya vägar/vinklar.
  Man lär sig mycket då.
  Kul!

  Kramen Hannis

  SvaraRadera
 5. Å, va spännande. Jag har hoppat på en nätkurs för bröllopsfotografering (hoppade på den innan bröllopet jag fotade men har inte hunnit klart än) Där är det inga läxor utan bara tips och filmer som visar hur hon gör. (Kommer inte på namnet just nu)
  Sv: Va kul att du också ska på Bloggeventet, då ses vi ju där :) Jag åker också mest för att Emma ska dit och det var därför jag passade på att fråga om hon kunde hinna med en fotografering innan.

  SvaraRadera