söndag 22 juni 2014

Kort rapport från midsommar

Det blev en väldigt lugn midsommar i år. I torsdags kväll tog vi oss till en ö och lade oss i en vik där vinden inte skulle komma år oss... trodde vi. Men på natten blåste det upp mer än de hade sagt och vinden vred så vi hade nästan rak sidvind. Natten blev väldigt gungig så det var inte alls bekvämt. Tyson vaknar vid 6-tiden och vill ha frukost. När vi ändå var uppe passade vi på att flytta på oss. Det är ju ljust som på dagen så där dags. Vi hittade ett jättebra ställe i lä, la till och åt lite frukost och sen kröp vi ner och sov ett par timmar till. Skönt. Vi 12-tiden anslöt ett par båtar till och det blev sill och nubbe. Det hör liksom midsommar till och jag tycker det är riktigt gott faktiskt. 

Vi har våra tradidtioner. Midsommar i båten på någon ö med goda vänner. Sill och nubbe kl 12, jordgubbstårta kl 15 och elden tänds runt 18. Sen sitter vi där och småeldar till det är lagom att lägga på för grillat på kvällen. Vi snackar och skrattar och har jättemysigt.

I år blev det väldigt lugnt. Vi var alla lite trötta. Jag och mannen hade inte sovit speciellt under den gungiga natten. En av våra vänner har det rätt kämpigt och orkade inte hålla på så länge. Vi gick och lade oss väldigt skapligt och det var riktigt skönt. En lugn natt med god sömn och man var som en ny människa på midsommardagen.

Vi tre-tiden åkte vi hem, men det blev inte så många knop gjorda här hemma. Slappa och läsa på altanen i solen. Härligt.

Nu bär det snart iväg till loppis i Ulrika. Se om vi kan fynda något skojigt idag.
Önskar er alla en härligt söndag.

Kram Helén

10 kommentarer:

 1. Låter som en skön midsommar i lite lagom takt!
  Och mysigt att vara vid vattnet med en brasa...
  Lycka till på loppisbesöket!

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du hade en riktigt härlig midsommar! Ja...förutom gungandet då! :) Jag älskar också sill och potatis....nubben tar jag mest för syns skull :) Den gillar jag inte så värst! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 3. Tycker det låter som en perfekt midsommar. Blå himlar och hav... sill o potatis och jordgubbstårta!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild på dig och Tyson!
  Sommar när den är som bäst.
  Låter trots blåst som en härlig start på semester=))

  Kram Hannis
  Ps, Har flyttat till en ny blogg, http://tidigamornar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 5. Låter som en riktigt fin midsommartradition, härligt när man kan skapa egna.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Så mysigt det låter. Tu ni hittade en plats i lä, ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Låter som en alldeles underbar midsommar tycker jag.
  Kram fina

  SvaraRadera
 8. Vilken mysig tradition ni har. Låter underbart. Här skulle de blivit fest på midsommar men en vän försökte avsluta sitt liv så de blev polis, ambulans, sjukhus och psykologer hela kvällen, natten och dagen efter. Men de kommer en midsommar nästa år också och min vän lever. Kram

  SvaraRadera
 9. Vilka fina bilder från en härlig midsommar :)
  Måndag igen, kram och ha det bäst

  SvaraRadera
 10. Helt fantastiskt fina sommarfoton :) jag hoppas ni har bättre väder än här i GBG, sommaren tog tillfälligt avbrott tyvärr. Och på midsommar var vi på Amundön MEN det var kallt och blåsigt som attans...ingen höjdare haha

  Ny post ute....underbara sommarsovrum att drömma om :)

  Ha en härlig fortsatt vecka.

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera