tisdag 25 februari 2014

Att ha en aktiv hund

Vi har en liten Jack Russel som heter Tyson (för er som av någon anledning skulle ha missat det, ha ha). Han är en "ovanlig" sådan, en som inte skäller och inte hoppar något nämnvärt. Många som möter honom för första gången säger "Gud vad lugn han är. Vad har ni gjort med honom?". Ja, inte har vi drogat honom i alla fall. Men vi jobbar ständigt och jämt med att hålla aktiviteten igång, och då framförallt hjärnaktiviteten. För inget tröttar väl ut som att få klura ut något nytt tricks. Vi använder bara positiv inlärning och berömmer rätt beteende och ignorerar fel. Ibland använder vi klicker för att förstärka, men inte alltid.

Men det här med att klura ut nya tricks hela tiden är inte alltid så lätt. Men då har vi vår lilla bok att slå i. Här tittar husse och Tyson ut några nya tricks att lära sig.
Vi har ett mycket bra ämne att jobba med, en som verkligen vill lära sig och som vill göra rätt, så vi har det inte så jobbigt. Men det kräver ändå en hel del jobb, ett roligt sådant! Ett jobb vi gärna gör då vi vill ha en hund som inte skäller eller hoppar.

Nu ska jag iväg på fotokurs, gång 4. Ska bli kul!
Önskar er alla en härlig tisdagskväll.

Kram Helén

9 kommentarer:

 1. Den där boken skulle jag behöva! Mina ideér börjar sina...
  Hjärngympa tycker jag nästan är det viktigaste för att få ha en lugn hund.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Det mesta fungerar riktigt bra med mina små fyrbenta utom att de blir så otroligt glada när det kommer någon de känner. Försöker med det mesta, men att få dem att sitta stilla till gästen kommer och hälsar på dem är nästan omöjligt, så nu blir det att de får vänta bakom stängd grind i köket.
  Får nog skaffa den där boken.
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa att du är så duktig på att aktivera din hund på det perfekta sättet. Allt för många verkar tro att det räcker med att släpa ut hunden på promenader eller bara stå och hiva pinnar för att dom ska bli trötta, Hjärngympa is da shit! :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Den boken har vi också den är bra. Det var bara länge sedan jag använde den. Får nog hitta något nytt trix att lära vår lilla Tippen. Ha så kul på kursen. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Söta fina Tyson! De är krävande... och ni har lyckats!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Åå han är så söt! Å vad mysigt det ser ut..haha som att han faktiskt står där o läser med husse..;)
  Vi skulle verkligen behöva träna mer med Sally. Ska nog ta tag i det där. Hon är dålig på att komma när man ropar kom hit! Hon låssas som hon inte hör...
  Vi har varit för slappa och skämt bort henne alldeles för mycket.
  Va kul att gå fotokurs..;)
  kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Spännande med din fotokurs, du får berätta mer vid tillfälle vad ni gör och lär er! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 8. Vad gulligt det ser ut när ni läser tillsammans :)
  Lycka till på kursen!

  Önskar dig en härlig helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Vilken sötis :) skoj med nya tricks, men som du säger ideerna tar slut.
  Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera