tisdag 3 december 2013

Innan mörkret faller

Idag hann vi hem och ta en promenad innan mörkret föll. Det faller så himla tidigt nu. I eftermiddag var jag med Tyson till veterinären för uppföljande prover på hans levervärden. Det går åt rätt håll men de är inte bra än. Fortsatt leverdiet alltså. Jag fick också lite medicin utskriven för hans skotträdsla. Måste börja medicinera redan nu så han kan få en så lugn nyår som möjligt. Jag hoppas det hjälper. Så idag var vi hemma vid strax efter 15 och hann med promenad i skogen innan mörkret föll.
Blåsigt men härligt.Lite adventspynt har kommit upp även om söndagen inte gick i så många knop. Ljus är ju något vi verkligen behöver nu. Så om små lampor kan förgylla tillvaron så är jag nöjd.
De små hyacinterna börjar kika fram mellan bladen också. Jag hoppas de kommer lite till på höjden. De ser ut som små dvärgar nu.
Nu ska jag straxt åka in till stan igen. Ikväll är det styrelsemöte på båtklubben. Då blir det jullandgång. Mums! Jag hoppas ni alla får en toppenfin kväll.
Kram Helén

13 kommentarer:

 1. Vad mysigt du pyntat på huset och runt om kring. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Fint både inom- och utomhus... skönt med en liten hundpromenad innan mörkret faller!

  Ha det gott med jullandgång o annat mys! KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Jisses vilken idyll Ni verkar bo i! Jättemysigt. Ljus gör så mycket nu denna mörka period på året. Snart så vänder det.
  Här saknar vi skogspromenaderna med våran Felix... Ja, inte bara det utan hela alltet. Usch!
  Nåja, vi är ju inte djurlösa utan vi har ju Katten och alla dammråttor ;)
  Kram C

  SvaraRadera
 4. Så fint med alla lampor. Jag har också fixat medel till vår raketrädda hund. Zylkene heter det. Hon blir lite lugnare av det iallafall fall. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Medicin mot skotträdsla? Vad? Har den biverkningar? Vår Mygga är nämligen totalt vettskrämd runt nyår och jag lider så med henne. Vi ska nu befinna oss på en fest där det är överenskommet att inga fyverkerier ska avfyras på natten. Lite bättre, men jag gissar att grannar skickar upp en del iallafall. Så det här kanske är något för oss också...?

  SvaraRadera
 6. Ska ringa min veterinär om tabletter inför nyår jag med. Jobbig tid minst sagt!

  Så mysigt ni har det, ser så fint ut med alla lampor.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Stackare Tyson. Usch det kan inte vara lätt att vara skotträdd och inte förstå varför. Vår hund är ju en jaktis så hon bryr sig inte så mycket fast hon gillar inte fräsljudet i raketerna.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. Mina hundar har liksom inte fattat det där att de ska vara rädda för något som låter, speciellt inte Melody som ställer sig och skäller för att skrämma iväg oljudet! Kanske hon skulle ge Tyson lite av sitt övermod!
  En jullandgång skulle sitta riktigt fint här för idag missade jag middagen!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 9. Så fint du har gjort det! Älskar att pynta inför jul, framför allt med olika typer av ljus och så vita hyacinter - underbart!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Ja visst blir det mörkt tidigt nu. Hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll för Tyson även om det går sakta.. sakta men säkert!

  Men inatt fick vi 2 cm snö och har -10 grader så det blev riktigt ljus :)

  Önskar dig en fin fin helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 11. Ja nog blir det mörkt tidigt nu. Tur att adventsstjärnor sprider ljus inomhus i alla fall ;)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Hej hej!
  Ja nu kommer mörkret tidigt..
  Men å vad fint ni har utanför huset. Kom just på att jag inte har satt upp våra ljusslingor ute än...haha.. hur kan jag ha glömt bort det?.. det brukar ju vara det första jag får upp..
  Vilken fin färg på hyacinterna!
  Jag är lite känslig mot hyacinter så här blir det tyvärr bara vita eftersom de doftar lite mindre.
  Ha en underbar helg å va skönt att lilla trollet börjar bli bättre.
  Kraaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 13. Så fint ni ser ut att ha!!! Och mysigt att gå i skogen med Tyson! Hoppas han snart är tillbaka och slipper leverdieten!:-)
  Ha en fin helg nu vackra du!
  Kram

  SvaraRadera