måndag 30 december 2013

Dagen före nyårsafton

Tack för alla grattis-hälsningar! De värmer otroligt mycket! Livet rullar vidare och idag är det dagen före nyårsafton. Vi ska inte inte vara hemma utan fira hos syrran. Vi bor på landet, men inte så långt från ett samhälle. Syrran bor ännu längre ut på landet och där är risken för raketer ännu mindre, så vi firar hos dem. Tyson är så skotträdd att nyårsafton är ett helvete. I år har vi fått psykofarmaka utskrivet och har medicinerat i några veckor nu. Vi har provat alla tänkbara alternativa naturläkemedel och tränat med ljud och ljus, men inget hjälper. Hoppas att detta gör susen, även om jag helst inte vill medicinera. Men vad gör man när man har en hund som blir helt förstörd?! Förbjud raketer!

Så idag ska det förberedas lite mat. Jag ska stå för förrätt och efterrätt så fixar syrran huvudrätten. Det blir kräftsoppa till förrätt och saffran och färskostglass med vit choklad till efterrätt. Efterrätten har jag inte testat innan, så det ska bli spännande.

I morgon ska vi också vara med och sjunga på nyårsfirandet på Borggården kl 17. Så vi lämnar Tyson hos syrran medan vi åker in och sjunger. Det ska bli kul.

I morse gick jag och Anki en 8,6 km lång runda med hundarna. Det var underbart vackert i soluppgången, även om det inte fångas så bra med mobilen. Härligt väder och härligt sällskap.

Jag hoppas ni alla får en underbar dag!
Kram Helén

12 kommentarer:

 1. Jag lider med alla djuren som ogillar raketerna. Vi smäller inte av några utan firar ändå. Ha en riktigt trevlig kväll i dag oc i morgon. Kraaam och gott nytt år. / Pia

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja höra dig sjunga! Det där med kör är något jag tycker om.

  Jag vet hur det är, min pälsboll är hysteriskt rädd för raketer...
  Provar med naturpreparat i år men det verkar inte funka speciellt bra.
  Så vi håller oss inne så mycket det går på kvällstid. Dom skjuter ju hela tiden nu känns det som.

  Efterrätten låter gudomlig!!

  Kram Hannis
  Och tack för alla fina kommentarer och tack för att du bloggar!
  Tycker det är kul att följa dig!

  SvaraRadera
 3. Stort GRATTIS på födelsedagen, lite i efterskott!
  Och tack för gulliga hejarop hos mig! :)

  Hoppas ni får en fin nyårsafton och att det blir lugn för Tyson.
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 4. Gott nytt år! Hoppas ni får en fin kväll utan raketer :)

  SvaraRadera
 5. Första gången Emil mötte raketer var det för att en ung kille kasta en i backen precis bredvid oss. Inför nyåret sen var jag bekymrad. Men tack o lov så bryr han sig inte. Men jag lider med alla hundar som inte gillar det. Så svårt att skydda dem mot. Så oförklarligt vad som händer.
  Krama Tyson lite extra från mig!

  SvaraRadera
 6. Första gången Emil mötte raketer var det för att en ung kille kasta en i backen precis bredvid oss. Inför nyåret sen var jag bekymrad. Men tack o lov så bryr han sig inte. Men jag lider med alla hundar som inte gillar det. Så svårt att skydda dem mot. Så oförklarligt vad som händer.
  Krama Tyson lite extra från mig!

  SvaraRadera
 7. Ett stort grattis i efterskott, en bra dag att fylla år på.......Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 8. Grattis i efterskott! Hoppas att du njöt av din födelsedag och att du får en riktigt fin nyårsafton. Sänder en tanke till Tyson och alla andra hundar som är så rädda för raketer.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Åh det låter väldans gott dina rätter, mums! Kommer göra succé! Hoppas att ni får en raketfri nyår.

  Gott Nytt År!

  Kraaaaam aka

  SvaraRadera
 10. Insåg idag att jag inte vet om mina hundar är rädda för raketer, det här är första året vi firar nyår i en stad. Vi har alltid firat nyår hos oss ute på landet och där är det långt till raketer. Bara hoppas på att det inte smäller för mycket omkring oss.
  Du måste berätta mera om din dessert! Den låter ljuvlig!
  Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!
  kramisar M.E

  SvaraRadera
 11. Håller med om att raketer borde förbjudas. Har ett litet inlägg om det imorgon. Hoppas du får en underbar nyårsafton i morgon utan raketer. Vi får kämpa ibland raketer tyvärr. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Önskar dig ett riktigt
  Gott Nytt År!!
  Stor nyårskram från Lollo

  SvaraRadera