torsdag 7 november 2013

Somliga kallar mig hoppjerka

Somliga kallar mig hoppjerka. Somliga kallar mig opportunist. Och kanske är jag lite av båda. En hoppjerka som byter jobb ganska ofta med också en opportunist som tar vara på de erbjudanden som kommer och ser nya möjligheter. När jag funderade på om jag skulle ta denna möjlighet som uppkom nu eller inte hade jag faktiskt det i åtanke. Jag har bara varit på denna tjänst i 1,5 år och på min förra tjänst var jag också bara 1,5 år. Jag vill ju inte verka som en person som inte stannar på en tjänst mer än ett litet tag. Då är det tillslut ingen som vill ha mig. Men å andra sidan har jag under mina dryga 11 år på universitetet hunnit arbeta på alla fakulteter och på olika institutioner och tjänster så jag har väldigt stor erfarenhet av universitetet i stort, känner mycket folk och kan de flesta systemen. Stor tillgång för den som anställer. Men nu hoppas jag att jag ska finna lite ro och stanna här i många år.
Idag är en dag full av möten igen. Kul och givande möten. Men det tar också lite på krafterna. Ikväll ska vi bara ta det lugnt. Vi brukar ha filmkväll på torsdagar. En kväll där vi myser ner oss i soffan, tittar på en bra film och bara är. Ikväll blir det nog att tända en brasa också för kylan har kommit. I går var det så halt att bilen ålade sig som en mask på vägen och hittade inte mycket fäste. Jag höll på att dratta på rumpan när jag gick från parkeringen på jobbet också. Men jag klarade mig. Igår kväll fick vinterdäcken åka på och idag kändes det lite tryggare att ta sig till jobbet. Nu är det bäst att sätta igång och jobba. Dags att "stämpla" in.

Önskar er alla en underbar dag!
Kram Helén

10 kommentarer:

 1. Kram på dig "lilla Hoppe-Hare".Skönt att få och ha jobb ,och möjlighet att kunna välja och våga nytt :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du verkar vara en människa i utveckling... inte en hoppjärka!
  Önskar dig en riktigt bra dag!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående talare.. hihi!
  Hoppas ni får en riktigt mysig film kväll!

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Tycker inte du är någon hoppjerka. Kul med nytt jobb. Då vill man ju utveckla sig. Det är väl härligt. Ha en fin kväll ! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Bra att du vågar! Många skulle vilja men drömmer bara om nytt jobb!

  Har ni det så kallt! Här är det inte halt.

  KRAM!! Anna

  SvaraRadera
 6. Man ska gå på sin egen känsla och göra det man vill. Inte lyssna på andra. Hoppas ditt nya jobb blir bra.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så kul med nya utmaningar! Det behöver man tror jag.
  Jag bytte jobb en period mest bara för att testa något nytt, sen gick jag tillbaka fast till en ny avdelning. Också en utmaning=))

  Tror man ska följa sitt hjärta, det är det viktigaste!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 8. Kul att du vågar nya utmaningar!! :)

  Kikar in för att önska en fin fredag och helg♥
  Kram Lollo♥

  SvaraRadera
 9. Det bästa är ju att följa sin egen känsla och strunta i vad andra tycker och tänker. Lycka till på nya jobbet!! Och ha en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 10. Härligt att du har modet och vågar ta nya utmaningar. Ha en mysig helg. Kramisar Tina

  SvaraRadera