torsdag 4 maj 2017

En liten uppdatering av Projekt Björkliden

Ja för så heter faktiskt huset - Björkliden.
Björkliden 
Nu har det gått mer än en månad sedan jag var här inne och skrev något. Kanske beror det på att det inte har hänt något speciellt, kanske beror det på att jag har haft en massa annat i tankarna och för mig, eller så är det lite av varje. Men nu tänkte jag i alla fall ge er en liten uppdatering om vad som hänt, i alla fall på byggfronten. Och egentligen har det inte hänt så mycket där heller... Vi skickade in bygglovet för typ 6 veckor sedan och idag var vi på bygglovskontoret för att diskutera lite. Fast vi förstod inte riktigt varför vi var tvungna att åka dit. När vi väl var där så började han titta på våra papper vi skickat in och då var det mest kommentarer som -Ja ha, här har ni ett foto på huset där ni ritat in utbygget, det var ju bra. Eller - Här har ni ju gjort en utförlig beskrivning över vad ni vill göra och hur ni tänker gå tillväga. Så hade han bara läst papperna vi skickat in så hade vi sluppit åka 5,5 mil enkel resa för ett möte på 30 minuter som inte gav någon ny information till honom än han redan fått nedskrivet. Man blir lite trött. Men vi fick i alla fall ett positivt besked om att han inte såg några hinder för att vi skulle få bygglovet beviljat. Så förhoppningsvis har vi det under nästa vecka Om han orkar, för segare människa får man leta efter.

Och för ett par veckor sedan hade vi en mäklare här och värderade våra hus, både det vi bor i idag och Björkliden. Så nu har vi underlag vi kan skicka till banken för att få byggkreditiv. Och så har vi provmålade vi lite för att bestämma färg på huset och knutar/foder. Det kommer bli bra det här :-) Nu gäller det bara att hitta en bra byggfirma. 
 
Annars så rullar livet på med mycket jobb och en hel del träning, precis som jag vill. Tyson har ont i ett bakben så han går på smärtlindring just nu, men han verkar mycket bättre så det går åt rätt håll.

Nu ska jag njuta lite i kvällsolen innan den går ner. För äntligen har det blivit lite vår i luften. Härligt!

Kram Helén

2 kommentarer:

 1. Va spännande att läsa om era planer!
  Ja, det ska bli väldigt roligt att följa er resa :)
  Men så trist att ni fick åka så långt i nödan... Hmmm.
  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Klart det är jobbigt att vänta på alla beslut. Man vill ju börja nu eller hur. Kommer bli super när ni väl får sätta i gång. Ha en härlig lördag. Här är det också lite vår nu. Kram Pernilla

  SvaraRadera