tisdag 15 mars 2016

En bok till samlingen

Jag är en person som inte gör något halvhjärtat, utan när jag ska göra något så gör jag det till 100%. Just nu har jag snöat in på det här med löpning och mina tankar kretsar just nu väldigt mycket kring det. Jag läser om löpning, jag följer löpare på Instagram, jag läser bloggar om löpning, jag styrketränar med fokus på löpning och jag köper böcker om löpning. Senaste tillskottet i samlingen är denna bok som kom som erbjudande från träningstidningen iForm.


Jag har inte hunnit bläddra så mycket i den ännu, men jag ser verkligen fram emot att få grotta ner mig. Vid den snabba genombläddringen så verkar den vara mer ingående och teoretisk, kanske inte så populärvetenskapligt skriven, vilket ger en annan dimension än den "bibel" jag använder just nu, Stora löparboken för kvinnor av Lovisa"Lofsan" Sandström och Jessica Almenäs. Det är från den boken jag tagit min upplägg till träningen inför halvmaran jag ska springa i sommar och det är från den boken jag tagit mina styrkepass för löpare. Jag lyssnar även på deras podd Träningspodden, vilken ger jättemycket pepp. Jag lyssnar till och med på den när jag springer. Nu har jag dock sprungit så mycket att jag lyssnat igenom alla deras poddavsnitt hittills och har därför börjat leta fram andra träningspoddar att lyssna på (tex Styrkebyrån och Fitnesspodden). Men idag har det kommit ut ett nytt avsnitt av Träningspodden så det blir det att lyssna på till kvällens löppass.

Å det är så roligt, jag blir alldeles lyrisk när jag tänker på löpning. Jag blev till och med lycklig idag när en arbetskamrat som inte är löpare (jo, hon har sprungit några gånger då och då men kallar sig inte löpare än) berättade att hon anmält sig till en löparskola. Härligt!

Nu längtar jag till ikväll när det står korta intervaller på schemat. 90 sek snabb löpning, 30 sek joggvila x 5, vila 3 min och upprepa en gång till.

Sen gäller det bara att få till yogan, eller åtminstone stretch. Lite sämre på det...

Kram Helén

8 kommentarer:

 1. Himla kul att ha följt dig med löpningen. Tycker du går in för det till 120%! Skönt att göra saker som får dig att må bra.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj va duktig du är!!!
  Jag ska komma igång med min löpning igen med, tycker det är skönast att springa ute.
  Å lite på läkarens inrådan för att må bättre <3
  Å så ska jag nog ta ett mandelägg ;-)
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Löpning är skoj. Jag har dock vila den här veckan efter att ha legat sjuk nästan en vecka. Men snart ska jag få löpa igen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Nog har jag insett att du går in för löpningen till hundra procent! Härligt med din entusiasm! Med ett sittmuskelfäste som är trasigt och inte vill läka fullt ut blir det ingen löpning för mig! Biter ihop och går långa promenader och stöttar med smärtstillande mellan varven!
  Du får springa några varv åt mig också!
  När det gäller bloggandet så gör jag som du! Tänkte ta en lång bloggpaus eller sluta helt, men nu blir det något inlägg då och då i alla fall när jag känner för det! Följer dock mina bloggvänner regelbundet på mobilen eller padden även om det inte blir att jag kommenterar så ofta!
  Ha det gott!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 5. Du är med löpning som jag är med pilates. :-D Jag slukar allt om den träningsformen. Men jag tränar inte bara pilates utan löpning och styrketräning också. :-D Har du lyssnat på Maratonpodden med Petra Månström, om inte så gör det. :)

  SvaraRadera
 6. Det enda jag känner ett sånt driv runt är yogan.
  Önskar att jag hade det på flera plan för träning men icke=))
  Du är ju suverän! Vilket engagemang, förstår att du tycker att det är kul.
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Va underbart att hitta någon man älskar och kan gotta ner sig i. Jag drömmer om att springa. De verkar så härligt och skönt. Men jag vet inte hur. Har ingen kondition och fibromyalgi. Kram

  SvaraRadera