torsdag 25 februari 2016

Ett besök hos fysioterapeuten


Jag har ju haft problem med mitt högra knä sen i början av december. Det uppkom dagen efter ett långpass på 13 km löpning. Själva löppasset gick jättebra men dagen efter kunde jag knappt gå och det höll i sig flera dagar. Jag vilade ett par veckor från löpingen och började så smått med min runda på 4 km. Men redan efter 2,5 km kom smärtan tillbaka och jag fick gå sista biten hem. Men löptiden innan smärta har jag successivt kunnat förlänga och idag springer jag ca 7 km utan smärta, även om det gör lite ont i knät. 

Så jag tänkte i och med att det inte försvunnit helt ville jag få det kollat av en fysioterapeut, så inte skadan blir värre av att jag springer. Men det var ingen fara, sa han. Det kallas i folkmun för "hopparknä" och innebär att knäskålen inte är tillräckligt stabil i löpsteget. Jag har fått några övningar för att stärka upp småmuskulaturen kring knät samt tips på hur jag kan tejpa knät med kinesiologitape. 

För snart två år sedan hade jag problem med mitt vänstra knä. Då var det "löparknä". Med stretchövningar har jag inga problem med det längre. Så jag ser inte att det ska vara några problem att få bukt med hopparknät heller. 

Är det inte löparknä så är det hopparknä :-)

Kram Helén

4 kommentarer:

 1. Lycka till! Det brukar ta lite tid att bli av med sådana knäbesvär, men med tålamod kommer man ju långt:)!

  SvaraRadera
 2. Det är inte lätt med alla krämpor. Jag kämpar med en värk i höften som inte är så lätt att få bukt med. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Tänk så mycket det är i våra kroppar som vi inte vet något om.
  Som att knäskålen inte är tillräckligt stabil när man springer.
  Bra med tips och trix på hur man gör så att du kan fortsätta.

  Kram och fin helg / Hannis

  SvaraRadera
 4. Hoppas de hjälper så knät snart är helt okej. Kram

  SvaraRadera