torsdag 20 november 2014

Placebo eller inte

 Nu när kylan kommit (även om det inte är minusgrader än) börjar huden i ansiktet att strama lite mer än vanligt. Jag som annars har ganska oljig hud har märkt att kinderna blivit torrare den senaste tiden. Min ansiktsvård kanske är för tuff nu, men å andra sidan är fortfarande t-zonen blank. Så jag gick in till Kicks och då fanns där en hudterapeut från Clinique på besök. Ett märke som jag använder annars också och är supernöjd med. Det stod en nattkräm på inköpslistan och efter snack med henne om mina allt mer torra "äpplen" kom jag även hem med en fuktmask. Den ska jag enbart ta på de lite mer torra partierna ("äpplena") varje kväll, ovanpå nattkrämen, så den får göra underverk under natten. Och nu efter en dryg veckas användning känns huden mycket bättre. Placebo eller inte? Ja, det vet jag inte. Men med tanke på att den där nattkrämen och fuktmasken kostade åtskilliga hundralappar så borde de väl göra någon skillnad. Betydligt bättre känns det i alla fall. Det är den lyx jag unnar mig just nu. Hur ser era ansiktsvård ut? Unnar ni er dyra krämer eller kör ni på den från ICA för att den passar era behov alldeles utmärkt?

Ikväll står det mer lyx på schemat.
Jag har precis lärt känna en tjej som håller på att utbilda sig. Till vad vet jag inte riktigt men i hennes utbildning ingår avslappningsövningar, djupandning, mindfulness, massage och annat sån't där "må bra". Och under utbildningen behöver hon försökskaniner. Och det är här jag kommer in i bilden. Ikväll ska hon öva sina avslappningsövningar och djupandning på mig. Det ska bli så skönt. Jag kan ju lite om det här innan, men att ta sig tid till det blir aldrig av och om jag nu kan få instruktioner också... Kan det bli annat är toppen för oss båda. Hon får en adept och jag blir avslappnad. Hur bra är inte det liksom...

Jag hoppas ni får en toppentorsdag.
Kram Helén

10 kommentarer:

 1. Se upp för Clinique de har jag hört använder kvicksilver i sina skönhetsprodukter. Ursäkta om jag förstör det trevliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det finns koldioxid i luften vi andas. Jag kan inte gå omkring och vara rädd för allt och lusläsa innehållsförteckningar. Då skulle jag gå ihjäl...

   Radera
 2. Så spännande med avslappningsövningar, jag vill också vara med. Du måste berätta mer sedan. Jag använder apotekets No7 Perfekt &Perfekt både dag och natt kräm. Jag är jätte nöjd. Visst börjar huden åldras och rynkorna bli fler men jag känner mig mjuk och inte allt för torr. Blir ibland lite rädd för dessa krämer som ska reducera rynkor och föryngra huden. Vad är det i dem egentligen?
  Ha en bra torsdag, lycka till i kväll och glöm nu inte berätta.
  Kramen Kristina

  SvaraRadera
 3. Strunt samma om det är placebo eller inte. Huvudsaken att du känner att det gör nytta för dig. Då är det ju värt sitt pris. :) Låter härligt med en kväll i lyx med avslappningsövningar och vad bra att ni kan hjälpa varandra.

  Ha en mysig kväll Helén!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tänker också att det spelar ju ingen roll om det är placebo, bara det känns bra.
  Jag har bytt ut all min hudvård senaste månaderna mot mandelolja,arganolja och sesamolja. Det tog sin tid men nu märker jag en extrem skillnad i huden, både på kroppen och i ansiktet. Så jag är nöjd.

  Kram och skön avslappning//Hannis

  SvaraRadera
 5. Åh det låter härligt. Hoppas du får en riktigt bra helg!

  SvaraRadera
 6. Men vad härligt. Det skulle jag också behöva avsätta tid för..... Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Vilken lyx att bli försökskanin när det gäller sånt!
  Jag gör som Hannis. Har gått över till helt naturliga produkter som olja, jättebra tycker jag.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 8. Jag har bara använt tvål och vatten tills för ca 6 år sedan. Nu har jag fina Md formulations. Är supernöjd. Har alltid hafte fet hy innan. Men de här krämerna funkar på mig. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera