onsdag 5 november 2014

Att bjuda på vinst-fika

Eller kanske förlorar-fika. Det beror på hur man ser det. I alla fall så förlorade vi och bjöd därför vinnande lag på tårta. Utmaningen var i maj och tävlingen hette Blodomloppet. Vår avdelning utmanade en annan avdelning med ungefär lika många anställda att samla ihop flest antal km i Blodomloppet. Att utmana var och en att springa/lunka/gå så långt man kunde. Vi förlorade med 5 km, alltså en deltagare! Men till vårt försvar kan vi ju säga om bara alla fått vara friska så att alla som hade anmält sig till start kommit till start på den distansen de sagt så hade vi vunnit och därmed blivit bjudna på fika. Men nu förlorade vi och en fika som var tänkt att intagas i gröngräset i Trädgårdsföreningen här bredvid jobbet har av någon anledning blivit försenad och det fick därför bli en hösttårta istället. Och vilken tårta sen! Som en prinsesstårta fast med aprikosmarmelad istället för hallonsylt och apelsingrädde istället för vanlig. Även marsipanskalet var smaksatt med apelsin, så det blev inte så där sött som det annars kan bli. Hela skapelsen såg ut som en pumpa. Det är en av de godaste tårtorna jag ätit på länge. Egentligen är vi ju alla vinnare. Alla fick tårta och alla (ja nästan alla) motionerade ju också under våren och deltog i loppet. En hälsovinst om inte annat. Nu laddar vi för nästa års lopp, då ska vi ta revansch!
Här kan du läsa om min bedrift :-).

Idag är det onsdag och veckan rullar på. Handen börjar bli bättre och är inte riktigt lika svullen längre. Men fortfarande öm i vissa lägen och jag kan knappt ta på den på ett ställe. Men det går framåt för varje dag!

Önskar er alla en finfin onsdag.
Kram Helén

9 kommentarer:

 1. Det där är högvinst tänker jag=))
  Bra när alla får ta del av vinsten!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vilken smarrig fika och precis som du säger så är ni ju alla att betrakta som vinnare. Och vad mysigt att då få fira tillsammans. :)

  Ta hand om dig Helén och så hoppas jag att din hand snart mår mycket bättre.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Härligt med tårtkalas! Hoppas handen kryar på sig!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat!!! Nästa år tar ni dem :)
  Krya kram!
  Malin

  SvaraRadera
 5. Apelsingrädde låter gott! Ni var vinnare allihopa som joggade o lunkade!! Bra jobbat!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Tårtan ser ljuvligt god ut! Bra att alla fick ta del av vinsten för den största vinsten var väl ändå motionerandet!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 7. Vinsten ser god ut. Klart man ska dela på den tårtan. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Det ser riktigt gott ut.......och fin också. Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Vilken kul utmaning. Skoj att ha sådana där tävlingar på jobbet ju! Och tårtan lät ju inte fy skam den heller :):

  SvaraRadera