lördag 31 maj 2014

På grund


Det var en ljuvlig morgon, klockan visade på 4 och det var inte mer än 5 grader i luften. Lätt dimma låg över vattnet längst in i hamnen, vattenytan var alldeles stilla och fåglarna började precis vakna. Efter att varit vaken en hel natt och suttit vakt på båtklubben (som är bemannad av någon medlem varje natt under säsongen) så skulle vi åka ut till en ö och lägga oss och sova en stund, för det skulle ju bli fint väder denna dag. Vi åkte ut på Järnlunden och kom fram till lilla fågelön Fläsklösen. Oftast går vi på höger sida om den, men ibland även på den vänstra sidan. Denna morgon gick vi på den vänstra men kanske inte riktigt där vi brukar. För helt plötsligt smällde det till som bara den och jag flög som en vante genom båten. Vi hade gått på en stor sten. Snabbt vände vi om. Jag satte mig vid rodret med värkande ben medan mannen gick igenom alla tänkbara ställen där det skulle kunna tänkas sippra in vatten. Men allt såg lugnt ut. Vi tog oss tillbaka till hamnen och åkte sedan hem för att sova några timmar. På tidig eftermiddag var vi tillbaka i hamnen och drog upp Emma (båtens namn) på trailern för att kolla vad som hänt under. Och det är helt otroligt. Några skrapmärken och lite "sår" i skrovet som lätt kan åtgärdas i vinter. Helt otroligt att det inte var värre med tanke på den rejäla smäll det blev. Vi såg hela sommarens båtturer, midsommar och den traditionsenliga turen till Horn marken försvinna i en hast. Men det var bara att lägga ner henne i sjön igen och dra en stor lättnads suck. En stor, JÄTTESTOR, sten föll från mitt bröst. Kan man ha mer tur? Det som blev mest skadat var mitt ben som fick ett sår och en rejäl svullnad, men det läker.

Nu har vi varit hemma ett par dagar och fixat lite. Var på shoppingrunda igår och handlade byggtimmer till ett trädgårdsprojekt och lite annat smått och gott. Mer om det senare. I morgon väntar en tur på sjön igen, på höger sida om Fläsklösen!

Kram Helén

9 kommentarer:

 1. Men oj din stackare där, inget kul men som du säger tur att det *bara* var det. Hoppas du kan njuta av dagen och ta det lite lugnt då kramen

  SvaraRadera
 2. Vilken tur i oturen, slutade andas ett tag när jag läste om er grundstötning.. och jag förstår lättnaden för det är klart ni ska vara på sjön hela sommaren.
  Kramar från Liv

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att det gick bra trots allt!
  Hade ju varit en smärre katastrof om det varit stora skador på båten...
  Hoppas att benet läker snabbt!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. kikar in & önskar dig en skön sndag kram

  SvaraRadera
 5. Hoppas ditt ben inte tog för stor skada, låter som det kunde ha gott riktigt illa!
  Tur i oturen, får man väl säga om båten!
  kramisar M.E

  SvaraRadera
 6. God morgon ...vill önska dig en skön måndag kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken tur!! Såå tråkigt om ni inte kunnat använda båten i sommar! Men jag hoppas att ditt ben känns bättre....
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 8. Men vilken tur att det gick bra!

  Ha en fin start på veckan!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Fy! Inte kul!! Det kunde ha gått riktigt illa med båten! Hoppas ditt ben är bättre! Du får sitta och hålla utkik nästa gång ni åker på okänt vatten!

  KRAM Anna

  SvaraRadera