söndag 31 juli 2016

En träningsmotivation som tryter


Jag vet inte vad det är som har hänt, men min träningmotivation är som bortblåst. I början av semestern var jag på och tänkte att det skulle bli skönt med att "ha all tid i världen" till att träna. Jag skulle springa och styrketräna ute i trädgården med kroppen som redskap. Jag höll nog i ett tag i alla fall, en vecka eller så. Sen tog det stopp. Jag har inte haft någon lust alls. Bara känt mig trött och orkeslös. Någonstanns har jag ändå känt en längtan efter att semestern ska ta slut och vardagsrutinerna ska ta vid igen, för då har jag verktyg för att ta tag i träningen igen. Men vad är det som säger att jag inte kan göra det nu fast jag har semester. Jag vet inte, det finns helt enkelt inte motivation. Men idag tog jag mig iväg på en powerwalk i alla fall. 8,5 km i skaplig takt, bara för mig själv och med en podd i öronen. Så skönt. Men jag har i alla fall anmält mig till en Outdoor Training Camp här i stan som börjar v 33. 4 veckor med 3 PT-ledda pass i veckan samt fystester och kostplan. Det blir den kickstart jag behöver för att komma på banan med träningen igen. För jag vet att jag älskar att träna och jag älskar hur träningen får mig att må. Men nu har jag semester och så även träningsmotivationen.

Kram Helén

4 kommentarer:

 1. Alltså jag känner verkligen igen det där! Alla som pratar om hur dr tränar på sommaren och hinner ALLT och jag som tänker att jag ska göra egna stationer hemma i trädgården med övningar som alla i familjen kan vara med på.... Så tryter all ork o motivation.
  Jag har haft ett långt uppehåll med styrketräning, nära 2 mån. Självvalt helt, kände då i slutet på maj att hag ville ta till vara på ALL nutid som bara går. Men nu är jag igång igen, ett pass i taget mot ny styrka. Tror det är helt ok att det blir sådär i perioder, kanske behövs det mer än man tror. Kram!

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt intressant med outdoor training camp. Men vila måste man också ha. Det är säkert det din kropp behöver eftersom du känner som du gör. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Skönt att bara vara också! Du kommer lätt igång igen när du har grundfysiken.

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 4. Ibland behöver både knopp och kropp semester! Ta det lugnt, lusten kommer nog snart tillbaka (i annat fall gör ju höst och rutiner det)

  SvaraRadera