onsdag 14 oktober 2015

En film som fick mig att fundera och reflektera

Igår tittade vi på en film som vi har haft inspelad på boxen sedan i januari. Och nog känns den aktuell nu när det snackas så mycket om det i olika medier. Om mobbing. Vi såg Anna Odells film Återträffen. En film om Anna och hennes uppfattning av skoltiden och försök till att förstå och konfrontera vad som egentligen hände då. En annorlunda film, men en film som fick oss att tänka efter på vår egen barndom och skoltid. Vi satt länge kvar i soffan, med TVn avstängd och pratade, mannen och jag. Försökte minnas hur man själv var mot andra, om jag sagt eller gjort något som någon har uppfattat som kränkande. Det är bra att rannsaka sig själv ibland. Allt för att bli än så bra människa som möjligt. 

Kram Helén

4 kommentarer:

 1. Ja, vissa filmer får en att tänka mer än andra! :) Jag har inte sett den själv men det kanske blir så småningom.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Det där är en film som jag har tänkt se så många gånger men det har inte blivit av ännu. Kanske dags att ta tag i det nu. Viktigt med film som berör på djupet och lämnar något kvar. Här hemma följer vi Morgan Allings mission på SVT. Även det ett viktigt och tänkvärt program.

  Trevlig helg på dig Helén!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Har sett filmen. Känns hemskt att det får gå till så och tyvärr gör det på många håll. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Hej vännen. Det var en bra och tänkvärd film. Vi tittar på Morgans mission på ettan. Det är också en tänkvärd serie. Just nu ligger jag och lyssnar på ljudbok och har en varm hundkropp runt mina ömma ben. Stor kram

  SvaraRadera