måndag 3 oktober 2016

En anmälan är gjord

Nu har jag gjort det igen. Anmält mig till ett lopp, Linköping halvmarathon 2017. Hua! Den 11 juni går det av stapeln. Så nu är det bara att sätta igång och träna. Jag vet, det är låååång tid kvar, men jag vet också hur tiden bara springer iväg. Det gäller att komma igång redan nu så jag får till en rutin och en vana. Snart kommer vintern och då blir det mer inomhusträning också. Men några mil utomhus i benen ska jag hinna få till innan löpbandsträningen tar vid.
Från gårdagens runda på 8,5 km
I somras sprang jag en halvmara för första gången, här kan du läsa om det. Det gick inte fort men jag tog mig runt och det var det som var mitt mål, att ta mig runt utan tidskrav. Men även om målet var att ta mig runt så hade jag en liten önskan om en tid och jag klarade den tiden med 4 minuter, men jag hade fruktansvärt ont i båda knäna. Och där vill jag inte hamna igen. Så nu kommer jag ta hjälp av en PT.

Jag önskar att vi träffas någon gång i månaden och tittar på löpteknik, styrka och rörlighet. Jag vill börja redan nu så jag har lång tid på mig att justera det som behövs för att få till en bra löpstil. Jag upplever att jag har ett tungt steg och att jag är väldigt stel i höfterna. Så nu har jag kontaktat Jennifer som var en av tränarna på Outdoor training camp som jag var med i augusti (här och här kan du läsa om det). Jag gillade verkligen Jennifers stil, både pepp och push men även hennes förmåga att se vad vi behövde. Så jag hoppas att hon kan och vill hjälpa mig igenom detta nu. Förhoppningsvis blir jag en bättre löpare och förhoppningsvis kan jag klara halvmaran både snabbare och med mindre värk. Det sistnämnda är det viktigaste.

Nu är vi inne i oktober och hösten har varit fantastisk så här långt. Nu börjar luften kännas lite svalare men det är fortfarande soligt och varmt. Krispigt och friskt. Jag hoppas det håller i sig ett tag till så jag kan ut och springa :-)

Kram Helén


4 kommentarer:

 1. Bra där! Heja dig! Själv ska jag träffa min PT idag för första gången. Ska bli kul att få en spark i baken och komma igång igen.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Kul. Heja dig. Jag har sprungit två gånger nu efter ett långt uppehåll eftersom jag har problem med min ischias. Men det är långt kvar tills jag kan springa mer regelbundet igen. Längtar. Hoppas du klarar ditt mål. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vilket träningstänk och driv du har!
  Det där kommer du att fixa galant=))
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 4. Vad roligt! Heja dig. Jag bor också i Linköpingstrakten så vill du ha träningssällskap är jag på. :-)

  SvaraRadera