I år har vi fått så mycket morötter.
Kanske det eviga gallrandet i våras har bidragit.
Eller så fick jag bara en bra sort.
Men stora och fina och mycket goda, enligt mannen.
Jag tål tyvärr inte råa morötter.
Men tillagade går bra.
Så det kommer nog bli en och annan morotskaka.
Och så har jag gjort morotsmarmelad med ingefära och lime.
Jag dör nästan, så gott det var.
Och enkelt att göra.
Bjuder här på receptet.
Morotsmarmelad
Ca 1 liter färdig marmelad
500 g morötter
1 lime
3 msk riven, skalad ingefära
6 dl vatten
8 dl syltsocker
5 limeblad
Skala morötterna och riv dem grovt.
Tvätta limen, riv av skalet och pressa ur juicen.
Koka morötter, limeskal, limejuice, ingefära, vatten,
socker och limeblad ca 45 minuter på svag värme
till konsistensen blir "marmeladig".
Skumma väl.
Häll upp på vackra burkar.
Jag hade inga limeblad hemma,
men jag tyckte det inte gjorde något.
Det blev så himla gott ändå.
Låt det väl smaka!
Kram Helén
Mototsmarmelad har jag inte hört om förut. Men morötterna ser onekligen goda ut!
SvaraRaderaOJ vilka morötter! så kul att odla själv.. ! Jag drömmer om en köksträdgård, hoppas vi kan få till en till nästa år :-)
SvaraRaderaHa en riktigt fin helg!
Kram Anna
Vilka fina bilde! Och morötter! Och vilken god marmelad och superfin burk! Mycket fint hos dig idag....! :)
SvaraRaderaKram!
Den här tiden på året fetångrar jag att jag inte fixade så att jag kunde så nått... Men nu är i alla fall nya pallkragar på gång så nästa år smäller det! Tror jag. ;)
SvaraRaderaFin helg!
Kram Cecilia
Så härligt! Nästa år planerar jag med att få morötter...
SvaraRaderaHa en skön helg.
Underbart med morötter!
SvaraRaderaSer ju stora ut.
Det vill jag ha nästa år=))
Kram och skön lördag till dig//Hannis