På eftermiddagarna blir jag ofta sugen på något. Så där vid 15-tiden slår det till. Det är ju en stund kvar till 18-tiden då det brukar vankas kvällsmat. Det är så himla lätt att springa ner till kiosken och köpa lite godis. Men nu tänkte jag att det skulle bli ett slut på det. Eller i alla fall ett uppehåll på några veckor. Jag har gjort egna energibarer med aprikoser och cashewnötter. Så himla goda. Receptet hittade jag i tidningen Runner's World och det kommer här:
Aprikos- och cashewbar
Ca 15 st
1,5 dl cashewnötter
2,5 dl torkade aprikoser
2 msk kokosflingor
0,5 dl havregryn
2 msk honung
2 msk kokosolja (eller annan olja)
1 msk linfrö
0,25 tsk salt
Klä en form (ca 25x15 cm) med plastfolie. Mixa cashewnötter till småbitar i en matberedare, tillsätt aprikoser och mixa till de är finfördelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Pressa sedan ut aprikosblandningen i formen. Täck med plastfolie. Frys i ca 1 timme, skär i bitar. Förvara i en plastlåda i kylen eller frysen.
Dessa blir perfekta att ta efter yogan i morgon för jag brukar bli väldigt hungrig efteråt. Mmmm, längtar redan till i dess.
Nä, nu blur det att packa yogaväskan och sedan krypa upp i soffan med lite te.
Kram Helén
Åh de såg goda ut. Perfekt att ha när det där sötsuget sätter in ;) Kram
SvaraRaderammmm så gott! O gillas när det är nyttigt:)
SvaraRaderaMåste jag testa, tack för tipset:)
Kram Anna
Så goda de verkar. Tack för tipset. Kram Pernilla
SvaraRaderaDe där ska jag nog också testa. Verkligen bara goda ingredienser då kan det ju inte bli annat än gott! :)
SvaraRaderaKramar
Så goda de låter!
SvaraRaderaDet såg gott ut och vad fiffigt att försöka möta det där suget som sätter in på eftermiddagen på ett klokt och gott sätt. :)
SvaraRaderaKram på dig♥
Tack för recept! Det är precis en sådan bit jag behöver kl 15 till mitt te då
SvaraRaderajag känner mig jättelåg.
Jag har försökt med sockerfri skorpa, men känner mig inte nöjd.
Jag tar nog rapsolja och hoppas på att det går lika bra!
Önskar dig en fin vecka!
Kram M.E